"Anne ben ölsem ağlar mısın?"

"Anne ben ölsem ağlar mısın?"
15 yaşındaki genç kız, kendi evinde arkadaşlarının gözü önünde vefat etti.

Aydın'ın Nazilli ilçesine bağlı Işıklar köyünde yaşayan 15 yaşındaki genç kız, kendi evinde arkadaşlarının gözü önünde vefat etti. Birkaç gün önce ‘Anne ben ölsem ağlar mısın’ diyen liselinin ölümü sevenlerini yasa boğdu.

Olay, Nazilli’ye bağlı Işıklar köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; Işıklar Köyü İmam Hatibi Yakup Kaplan’ın kızı olan ve öğle saatlerinde evlerine gelen misafirleri annesi Şennur Kaplan ile birlikte ağırlayan Nazilli Kız Meslek Lisesi öğrencisi Merve Kaplan, misafirlerine ikram hazırlamak için mutfağa gitti. Mutfaktan elinde meşrubat bardaklarının bulunduğu tepsi ile dönen Kaplan, misafirliğe gelen arkadaşlarına tepsiyi uzattığı sırada bir anda yere yığıldı. Ailesi tarafından apar topar hastaneye götürülen Kaplan, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılmadı.

Arkadaşlarının gözü önünde yere yığılan ve tüm çabalara rağmen kurtarılmayan Kaplan’ın ilk otopsinde kalp krizi sonucu öldüğü tespit edildi. Kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için alınan örnekler İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

“BEN ÖLSEM AĞLARMISIN” DEMİŞTİ

Daha hayatının baharında hüzünlü bir şekilde yaşama vede eden 15 yaşındaki Merve Kaplan’dan geriye sosyal paylaşım sitesinde arkadaşlarıyla paylaştığı resimleri ve son sözleri kaldı. Son olarak kendisine ait sayfada ‘Hayata kırgınım’ ifadelerine yer veren Kaplan’ın yakınlarını en çok üzen şey ise bir hafta önce annesine söylediği kelimeler oldu.

Kalan ailesinin 3 çocuğundan birisi olan Merve’nin vefat etmeden bir hafta önce annesi Şennur Kaplan’ın dizlerine yatarak “Anne ben ölsem ağlar mısın” dediği, anne Şennur Kaplan’ın da kızına “Sen ölme kızım. Allah senin acını bana yaşatmasın. Benim ömrümden alsın sana versin” şeklinde cevap verdiği öğrenildi. Işıklar köyünü yasa boğan Merve Kaplan’ın cenazesi dün köy mezarlığında toprağa verildi.