Anne Karnındaki Bebeğin İhmalden Öldüğü İddiası

Anne Karnındaki Bebeğin İhmalden Öldüğü İddiası
Mardin'de Ali ve Nazan Demir çifti, 34 haftalık bebeklerinin doktor ihmali yüzünden öldüğünü iddia etti.

Mardin'de Ali ve Nazan Demir çifti, 34 haftalık bebeklerinin doktor ihmali yüzünden öldüğünü iddia etti. Doktor ise iddiaları yalanladı.

Mardin merkez Artuklu ilçesinde rahatsızlanıp özel bir hastaneye giden 34 haftalık hamile Nazan Demir'in yapılan tetkikler sonucunda hastaneye yatışı yapıldı. İddiaya göre, Nazan Demir'e gebelik kategorisi bilinmeyen ilaçlar verildi. 4 gün sonra taburcu edilen Demir, bir daha rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı. Kadın doğum uzmanına başvuran Demir, bebekte 2 haftalık bir gerileme olduğu ve karın bölgesinin su topladığı gerekçesiyle Diyarbakır Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Diyarbakır'daki özel bir hastaneye başvuran Demir'in 34 haftalık bebeğinin öldüğü tespit edildi. Demir ailesi, bebeğin ölümünde doktorların ihmalinin olduğunu ileri sürdü.

Eşinin 4 hafta önce hastaneye yatışının yapıldığını ve 34 haftalık hamile olduğunu aktaran Ali Demir, eşine tedavi amaçlı iki çeşit antibiyotik ilacın verildiğini belirtti. Demir, "Bu antibiyotiklerden birinin gebelik kategorisi prospektüsünde yazılmıyor. Yani hayvan fetüsü üzerinde bile denenmemiş bir ilaç. 4 günün sonunda eşim taburcu oldu. Her şey normaldi. Daha sonra tekrar kadın doğum uzmanına başvurduk ve bebeğin iki haftalık bir gelişim gerilemesi olduğunu, karın bölgesinin ise su topladığı bize bildirildi. Bunun üzerine bizi Diyarbakır'a sevkimizi yaptılar. Diyarbakır'da özel bir hastaneye başvurduğumuzda ise bebeğin kalp atışlarının olmadığı bize söylendi ve Mardin'deki doktorun bunu neden size söylemediğini belirtti. Tabi hemen ameliyatla bebek anne karnından alındı. Mardin'deki doktor bebeğin öldüğünü bize söylemedi, adeta başından salarak "Ölü haberini başkası versin" demeye getirdi. Bu bir sağlık skandalıdır, çünkü annenin de hayatını tehlikeye atmış oldular. Özel hastaneler bir ticarethaneye çevrilmiş durumda" dedi.

SUÇ DUYUSUNDA BULUNDU

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı başta olmak üzere Sağlık Bakanlığı'na suç duyurusunda bulunduğunu kaydeden Demir, "Biz hakkımızı Allah'a da bıraktık, Allah'ın hakim olduğu mahkemeye de bıraktık, ancak bu dünyada da bebeğimin ölümüne sebep olan kişilerden soracağım. Bizim canımız yandı, başkasının canı yanmasın" diye konuştu.

İDDİALARI KABUL ETMEDİ

Suçlamaları kabul etmeyen özel hastanenin kadın doğum uzmanı Abdurrahim B. ise, "Bu hastamızın takiplerini biz yaptık ve her zaman problemin olduğunu kendilerine söyledik. Çünkü gelişme geriliği vardı, bir ara kanı çok düşüktü ve bundan dolayı kan yapıcı iğneler yaptık. En son gelişinde de yaptığımız muayenede bebekte farklı sıkıntılar görülmeye başlandı. Çocuğun karnında su toplamasını gördük, gelişim geriliği vardı ve suyu çok azdı. Bundan dolayı artık daha ileri bir merkeze götürülmesinde fayda var ve fakülteye sevk ettik. Bebek burada kesinlikle ölü değildi, canlıydı. Hatta NST denilen aletle çocuğun kalp atışlarını çektik, ultrasonda da bebeğin kalp atışlarını kendilerine dinlettirdik. Bu çocuk problemliydi, sıkıntılıydı, gelişim geriliği vardı. Biz de elimizden geleni yaptık ve ileri bir merkeze sevk ettik. Her bebeği takip ettiğimiz zaman problem olmayacak diye bir şey yok. Bebeklerde hastalıklar, problemler olabilir, bazı kadınlar bebeklerini kaybedebilir, sakat bebekler doğabilir, ama biz hepsini tespit edemeyebiliriz. Çünkü ultrasonun da belli bir tanı gücü vardır. Bu hasta ile ilgili bizim açımızdan takiplerinde herhangi bir sıkıntı olmadı. Takipleri düzenli yapıldı, herhangi bir ihmal olduğunu düşünmüyoruz. Bütün verilerimiz bilgisayarımızda kayıt altındadır" dedi.

Dahiliye doktoru Tevfik G. de, hastanın tedavisinde kullanılan antibiyotiğin bebek açısından hiçbir zararının olmadığını savundu.

Anne Karnındaki Bebeğin İhmalden Öldüğü İddiası

Anne Karnındaki Bebeğin İhmalden Öldüğü İddiası

Kaynak:IHA