Anne Oğul Rize'de Toprağa Verildi

Anne Oğul Rize'de Toprağa Verildi
Rize'nin Gündoğdu beldesi Veliköy Köyü'nde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada öldürülen anne ile oğlu toprağa verildi.

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Süheyla K. (57) ve oğlu Akay K. (25) için Veliköy Camisi önünde öğlen vakti cenaze töreni düzenlendi. Jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı cenazeye Gündoğdu Belde Belediye Başkanı Süleyman Yıldız, maktüllerin ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Silahlı saldırıdan kaçarak kurtulan ailenin en küçük çocuğu B.K. annesi ve ağabeyinin tabutlarına sarılarak ağladı. Fenalaşan B.K. cenaze namazını kılamadan tören alanından uzaklaştırıldı.

CENAZE NAMAZINI KILDIRAN İMAM BİLE UTANDI

Kılınan cenaze namazının ardından imam Halim Kandemir, yaptığı konuşmada, 46 yıldır imam olduğunu belirterek, ''Bunca toplu cenaze namazları kıldırdım. Hiçbiri beni bu kadar üzmedi. Aile katliamı, aile faciası yaşandı. Bütün Veliköy buna çok üzüldü. Bu denli bir ölüme kim üzülmez'' dedi.

anne-ogul-rizede-topraga-verildi-4.jpg

Cenazeyi kıldıran cami imamını Halim Kandemir, köylerinde bir çok acının yaşandığını, aynı anda çok sayıda toplu cenaze kıldırdığını ancak hiç birinin kendisini bu kadar üzmediğini ve hiçbir zaman bu kadar utanmadığını belirterek “68 yaşındayım. 46 yıldır size burada hizmet veriyorum. Burada bir anda dört cenaze kıldırdığım oldu. Hiç biri bu cenaze kadar dokunmadı. Karşınıza çok üzüntülü olarak hatta çok utanarak çıkıyorum. Çünkü köyümüzde bir aile katliamı, bir aile faciası yaşandı. Buna hepimiz utandık. Bende üzüldüm ve utandım. Niye utanmayayım ki. Peygamber vekili olarak görevimi yapamadım mı diye üzülüyorum ve Rabbimden haya ediyorum” dedi.

velikoy-cenaze-1.jpg

Daha sonra Süheyla K. (57) ile oğlu Akay K. Veliköy'de evlerinin yanındaki mezarlığa defnedildi. Silahlı saldırıda yaralanan Uğur K. ile İzmir'den cenazeye katılmak için gelen Süheyla K'nın kızı Arzu K, töreni evlerinin penceresinden ağlayarak izledi. Uğur K'nin cenazeye katılmak için hastaneden izinli çıktığı öğrenildi.

Geçtiğimiz gece arazi anlaşmazlığı nedeniyle Nazım K. (54) tartıştığı yengesi Süheyla K. (57) ile yeğeni Akay K'yi (25) silahla öldürmüş, ağabeyi Mustafa K. (58) ile diğer yeğeni Uğur K'yi (24) yaralamıştı. Nazım K. (54), çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

velikoy-cenaze-2.jpg

anne-ogul-rizede-topraga-verildi-3.jpg

velikoy-cenaze-3.jpg

anne-ogul-rizede-topraga-verildi-2.jpg

velikoy-cenaze-4.jpg

anne-ogul-rizede-topraga-verildi-1.jpg

velikoy-cenaze-5.jpg

anne-ogul-rizede-topraga-verildi-5.jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Rize'deki Katliamda Tutuklama

İşte Rize'deki Ağabey Katili

Rize'de Ölü sayısı 2'ye Yükseldi

Rize'de Kanlı Gece 1 Ölü 3 Yaralı