Annesini Babasına İstedi, Ablası Da Verdi

Annesini Babasına İstedi, Ablası Da Verdi
25 yıl önce maddi imkansızlıklardan dolayı düğün yapamayan çift, gelinlik ve damatlık giyerek çocukları ile birlikte Muğla'nın Bodrum ilçesinde düğün...

25 yıl önce maddi imkansızlıklardan dolayı düğün yapamayan çift, gelinlik ve damatlık giyerek çocukları ile birlikte Muğla'nın Bodrum ilçesinde düğün yaptı. Düğünün en ilginç olayı ise çiftin küçük kızlarının, annesini babasına ablasından istemesi oldu.

Eskişehir'de 25 yıl önce çalıştıkları iş yerinde tanışarak evlenen Çetin ve Dilek Gökmen çifti, maddi imkansızlıklardan dolayı bir türlü düğün yapamadı. Evlendikten sonra hemen askere giden 46 yaşındaki Çetin Gökmen, eşine söz vererek gelinlik giydireceğini ve düğün yapacağını söyledi. 25 yıl içerisinde 2 kız çocuğu olan ve bir türlü sözünü yerine getiremeyen Gökmen, 26'ncı evlilik yıl dönümünde Türk örf ve adetlerine göre eşine telli duvaklı düğün yaptı.

EŞİNİ KIZINDAN İSTEDİ

Kız isteme töreninden, kına gecesine tüm örf ve adetleri yerine getiren Gökmen çiftinin heyecanlarına çocukları da ortak oldu. Çiftin küçük kızı erkek tarafı, büyük kızı ise kız tarafı oldu. Çetin Gökmen 20 yaşındaki kızı Didem Gökmen ile beraber eşi Dilek'i tekrar istemeye gitti. Allah'ın emri Peygamber'in kavliyle annesini 23 yaşındaki büyük kızları Tuğçe Gökmen'den istedi. İsteme merasiminin ardından Gökmen çifti, yeniden nişan yüzüğü taktı.

HAYALİNİ KURDUĞU GELİNLİĞİ 25 YIL SONRA GİYDİ

İstemenin ardından evlilik yıl dönümlerini beklemeye başlayan Gökmen ailesi, evliliklerinin 26'ncı yıl dönümünde kına gecesi yaptı. Gökmen, bindallı giyerek kızları tarafından eline kına yakıldı. Aile büyüklerinin ve yakın dostlarının da katıldığı kına gecesinden 1 gün sonra ise Dilek Gökmen 25 yıldır hayalini kurduğu gelinliği giydi. Kumbahçe sahilinde çalıştığı Leman Kültüre gelinliği ile gelen Gökmen, iş yerinin terasında yapılan düğünle hayalini gerçekleştirdi. Babalarını damatlık, annelerini ise gelinlik içerisinde gören kızları ise duygu dolu anlar yaşadı.

Dilek Gökmen 25 yıl sonra düğününün olduğunu söyleyerek, "Eşime çok teşekkür ediyorum. Bana evlendiğimizde söz vermişti ve sözünü tuttu. Çocuklarımızla beraber böyle bir duyguyu yaşamak çok daha güzel oldu. Nikah yapmıştık ama düğün yapamamıştık. Sonra yaparız demiştik. Evlendiğimiz zaman ailelerimiz düğünü sonra yaparız dedi. Biz evlendikten hemen sonra eşim askere gitti. Askere gidince sonra düğün yaparız dendi. Sonra da öyle kaldı düğün işi. Zaman geçince hemen olmuyor bazı şeyler. Önemli olan önce saygı sonra sevgidir evlilikte. Biz eşimle birbirimize çok bağlıyız. O sözünü tuttu" ifadelerini kullandı.

Çetin Gökmen ise, "Eşime verdiğim bir söz vardı. 25'inci evlilik yıl dönümümüzde düğünümüzü yapacağım diye. Sözümde durduğum ve düğünü yaptığım için çok mutluyum. Eşimin mutluluğu yetiyor bana. 17 Şubat evlilik yıl dönümümüz. Dün kına gecesi yaptık bugün ise düğünümüzü yapıyoruz. İki kızımızla birlikte böyle bir mutluluğu yaşamak bizim için çok güzel bir duygu. Allah herkese nasip eder inşallah. Kız isteme yaptık o en zoruydu. Kahvenin içerisinde karabiber, kırmızıbiber, tuz ve kimyon hepsi vardı kahvenin içerisinde. Kahve hariç her şey çok güzel oldu. Eşimle çok mutluyuz. İnşallah böyle devam eder" şeklinde konuştu.

Küçük kızları Didem Gökmen ise babasına ablasından annesini istediğini söyleyerek, "Çok garip bir duygu bizim için. Hem duygusal bir an yaşıyorsunuz hem de mutlu bir günümüz. Anneme ve babama çok teşekkür ediyorum bize böylesine bir duygu yaşattıkları için. Bizleri bu yaşa kadar getiren anne ve babama layık olmaya çalışıyoruz. Çok garip bir duygu ama iyi ki de şahit olmuşum böyle bir ana. Tüm örf ve adetlerimizi yerine getirdik. Ben erkek tarafı oldum. Ablamdan annemi istedim. Zorladılar biraz ama güzel oldu, eğlenceli oldu. Dün kınamız vardı. Annemin eline kına yaktık. İnsan gerçekten bir tuhaf oluyor, annesi ile babasının düğününe şahit olmaktan. Çok garip bir an yaşıyorsunuz, ağlamayı bilmiyorsunuz gülmeyi de ama çok mutlu oluyorsunuz" dedi.

İnanılmaz bir duygu olduğunu söyleyen büyük kızları Tuğçe Gökmen ise, "Ben de kız tarafı idim annemi babama verdim. Her şey gelenek ve göreneklere göre oldu. Normal bir şekilde ilk kız isteme gibi başladı, kına gecesi ve düğün oldu. Bizi bu yaşa kadar getirdiler, büyüttüler, biz de onlara layık bir evlat olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Gece boyunca süren düğün ise takı töreni ile son buldu.

Kaynak:IHA