Antalya’da Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor

Antalya’da Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor
Antalya'da demokrasi nöbeti devam ediyor. 7'den 70'e tüm Antalyalılar ailecek meydanlarda demokrasiye destek veriyor.

Antalya'da demokrasi nöbeti devam ediyor. 7'den 70'e tüm Antalyalılar ailecek meydanlarda demokrasiye destek veriyor.

FETÖ üyesi oldukları öne sürülen TSK'nın içindeki bir grup asker tarafından 15 Temmuz Cuma günü kalkışılan darbe girişiminin üzerinden 9 gün geçti. Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Antalya'da da vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'na akın edip demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. 7'den 70'e genç yaşlı demeden meydana gelen Antalyalılar, alana güvenlik kontrolünden geçirilerek alınıyor. Belediyeler tarafından kurulan ikram alanlarında sınırsız çay ve çorba ikram edilirken ellerinde Türk bayraklarıyla kalabalık sık sık darbe karşıtı slogan attı. Bazı vatandaşların meydana ailecek geldikleri ve elleri Türk bayrakları çocuklarını omuzlarında taşıdıkları görüldü.

Darbe girişimi gecesinden itibaren demokrasi nöbetinde vatandaşları bir an olsun yalnız bırakmayan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de yine alandaydı.

"Milletin sadakası ile okuyan hainler millete silah doğrulttu"

Vali Karaloğlu, Türk milletinin hiçbir zaman böyle kötü bir olayla karşı karşıya kalmadığını belirtti. Ordu içindeki FETÖ destekçilerinin milletin vergisiyle alınan silahları millete doğrulttuğunu da ifade eden Karaloğlu, "Türk halkı hiç görmediği hiç yaşamadığı şeyleri yaşadı. Bu ülke geçmişte çok darbeler gördü. Doğrudan darbeleri post modern darbeleri gördü ama bu kadar alçak bir şeyi ilk defa gördü. Hiçbir darbede Türk askeri kendi milletine silah doğrultmadı, tank kendi milletine kurşun sıkmadı. 15 Temmuz'da ordumuzun içine sinen FETÖ'cü çete milletin sadakası ile okumuş milletin vergisiyle alınmış silahı hainler millete doğrulttu. Allah'a hamdolsun milletimizin sayesinde cunta conta yakmıştır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hiçbir zaman direksiyondan inmedi, milletini yalnız bırakmadı" dedi.

Başkan Türel de kalabalığa hiç meydanı boş bırakmadıkları için teşekkür etti. Türel 15 Temmuz gecesinde yaşadıkları bir anıyı da meydandakilerle paylaşarak şöyle konuştu:

"O gece İstanbul'a gittik. Boğaz köprüsünün bütün çıkışları vatandaşlar tarafından kapatılmıştı. Darbeciler geçmesin diye kapatılmıştı. Biz emniyet güçlerinden izin alıp geçmek istediğimizde bizi gören bir vatandaşımız yanımıza geldi "Allah sizi korusun, bizim ömrümüzden alsın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın ömrüne versin" dedi. İşte bu anlayış bunlara dersi verdi. Bugün 9'uncu akşam ama 159'uncu akşam da olsa reisimiz dönün diyene kadar buradayız" diye konuştu.

Sümer Ezgü darbe gecesi kıyafetiyle sahneye çıktı

Türk Halk Müziği Sanatçısı Sümer Ezgü de kalabalığa önce hitap etti ardından sevilen parçalarını seslendirdi. Darbe gecesi giydiği kıyafetiyle buraya geldiğini belirten Ezgü, "Darbe gecesi TRT'deydim. Üzerimde bu kıyafetlerim vardı. Bugün buraya bunlarla geldim. Darbe olsaydı düşünebiliyor musunuz Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı bir general olacaktı. Valim sizin koltuğunuzda da bir general belki de başçavuş oturacaktı. Biz bu oyunları çözdük. Şu an hangi parti hangi inanç hangi etnik yapı olursa olsun tüm Türkiye darbeye karşı bir oldu. Tıpkı Cumhuriyet'in ilk günleri gibi" dedi.

Alanda omzunda kızıyla birlikte nöbet tutan İbrahim Demir, "Çocuğumu ailemi alıp buraya geldim. Vatan millet sevgisini çocuğuma aşılamak için buradayım, Cumhurbaşkanımızın yalnız olmadığını göstermek için buradayım" dedi.

Kucağında çocuğuyla nöbete devam eden İlyas Sarıkaya da "Darbenin ilk gününden bu yana nöbetimizi tutuyoruz. Bu bayrak, milletimizin kanı yere düşmesin diye nöbetimizi tutmaya devam edeceğiz" dedi

Zeynep isminde bir minik ise "Bayrağı yükseltmek için ve izlemek için geldim" diyerek duygularını ifade etti.

Kalabalık, sanatçının seslendirdiği parçalarla gecenin ilerleyen saatlerine kadar hem nöbet tuttu hem de eğlendi.

Antalya’da Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor

Antalya’da Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor

Kaynak:IHA