Antalyaspor Hakem Kararlarından Şikayetçi

Antalyaspor Hakem Kararlarından Şikayetçi
Antalyaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Emin Altıner, bugüne kadar hakem hatalarına sustuklarını ancak susmanın bir anlamının kalmadığını ve hakem...

Antalyaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Emin Altıner, bugüne kadar hakem hatalarına sustuklarını ancak susmanın bir anlamının kalmadığını ve hakem hatalarının takımın başarısını engellediğini söyledi.

Antalyaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Emin Altıner, Hasan Subaşı Tesisleri'nde gerçekleştirdiği basın toplantısında hakem hatalarından yakındı. Antalyaspor'un son 8 maçının 6'sında başarısız olmasını hakem hatalarına bağlayan Altıner, bu zamana kadar sustuklarını ancak artık susmanın bir anlamının kalmadığını söyledi.

"HAKEM HATALARI BAŞARIMIZI ENGELLEMİŞTİR"

Altıner, Beşiktaş maçında olan hakem hataları için şöyle konuştu:

"Son iki sezonun başından bugüne kadar yaşadığımız hakem hataları karşısında "Hakem de insandır hata yapabilir" düşüncesi ile hep sustuk. Fakat bugün geldiğimiz noktada susmanın bir anlamı kalmamıştır. Bugüne kadar oynamış olduğumuz 8 maçın altısında yaşadığımız hakem hataları, maalesef takımımızın sportif başarısını engellemiştir. Bu hafta deplasmanda oynadığımız Beşiktaş maçında 45+1 de futbolcumuz Charles'a yapılan sert müdahaleye rağmen hakem devam kararı vermiş ve bu pozisyon neticesinde hakemin hatası kalemizde gole neden olmuştur. Yine aynı maçın 50. dakikasında sol tarafta Gökhan Gönül'ün oyuncumuz Motta'ya yaptığı sert harekete faul veren hakem, maalesef kart göstermeyi unutarak çifte standarda imzasını atmıştır. Maalesef takımımız iyi başladığı, iyi oynadığı ve takdir edildiği bu maçlarda hakem hataları nedeniyle puan kayıpları yaşamış ve de başarısı engellenmiştir" dedi.

"SESSİZ KALMAMIZ ACİZLİKTEN DEĞİL"

Futbolda her ihtimalin olduğunu, hakkı ile yenmenin ve yenilmenin de erdemle karşılanması gerektiğine yürekten inandıklarını belirten Altıner, "Antalyasporumuzun bugüne kadar yaşamış olduğu hakem hataları nedeniyle sessiz kalmasının acizlik olarak algılanmamasını, sesimizi yükselttiğimizde de hiç bir kurum veya kuruluştan imtiyaz beklemediğimizi, beklentimizin sadece hakem kararlarında bir standardın yakalanması ve haklarımızın gasp edilmemesine yönelik olduğunu ve de bundan sonra maruz kalabileceğimiz hatalar neticesinde, sesimizi daha da yükselteceğimizi kamuoyuna duyurmak isteriz" şeklinde konuştu.

"BİZİM RIZA BUNU HEP YAPAR" DEĞERLENDİRMESİ

Beşiktaş maçında Caner Erkin'in sakatlanmasına üzüldüklerini de ifade eden Altıner, maç sonunda Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın hakem hatalarıyla ilgili söylemlerine karşılık, "Bizim Rıza bunu hep yapar" ifadelerini değerlendirdi. Altıner, "Şenol Güneş Türkiye'ye mal olmuş bir hoca. Fakat insanlar bazen istemeden bir takım söylemlerde bulunuyorlar. Ben sürçülisan ettiğini düşünüyorum. "Bizim Rıza bunu hep yapıyor" demesi çok manidar. Rıza Hoca bir isyanını dile getirmek için yapmıştır" diye konuştu.

Kaynak:IHA