Anzer Ayder Olma Yolunda!

Anzer Ayder Olma Yolunda!
Dünyanın en değerli balının üretildiği Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer Yaylası'nın turizme kazandırılması için çalışmalar hızla devam ediyor.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer Yaylası yolunu tamamlayarak bölge turizmini canlandırmak istediklerini söyledi.

Karal, beraberinde İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu, Anzer Köyü Muhtarı Keleş Demir ile birlikte yol çalışmalarını yerinde inceledi. Demir, çalışmalar hakkında Karal'a bilgi verdi.

3.20110727025217..jpg

Anzer Bizim Gözbebeğimizdir

Anzer'in sadece Rize'nin değil Türkiye'nin değeri olduğunu ifade eden Karal, ''Bitki örtüsü ve çiçek türleri itibari ile dünyanın en değerli bölgelerinden olan Anzer'e sahip çıkacağız. Sadece Anzer yaylasında yetişebilen 150 civarında endemik çiçek türünün olduğunu bilim adamları söylüyor. Dolasıyla bu çiçek türleri sayesinde dünyanın en değerli balı da bu bölgede üretiliyor. Anzer bizim göz bebeğimizdir. Anzer yolunu tamamlayarak bölgenin turizmini canlandırmak istiyoruz'' dedi.

1.20110727025227..jpg

Tabiata dokunmadan anzer turizme kazandırılacak

Yolun kısa sürede tamamlanacağını ifade eden Karal, ''Anzer yolunda gerekli incelemeleri yaptık. İnşallah en kısa sürede bu yolu sorunlu olmaktan çıkaracağız. Anzer'e yakışır bir yol haline getireceğiz. Ancak vatandaşlarımızın Anzer'i korumaya devam etmesini istiyoruz. Yol medeniyettir, ancak yol getirirken buradaki doğal güzellikleri de korumayı sürdürmeliyiz'' diye konuştu.

2.20110727025240..jpg