Araçlara seçim reklamı asmak yasak

Araçlara seçim reklamı asmak yasak
12 Haziran’da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde park halindeki araçların üzerinde seçim reklâmı yapıştırılamayacak.

Kartal 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na, hareket kabiliyeti olmayan tır dorsesi, eski otobüs ve panelvan şeklinde park halinde bulunan taşıtlara siyasi partiler tarafından yapıştırılan, resim, afiş, sloganlar için şikâyetler geldi.

Durumu Yüksek Seçim Kurulu’na bildiren İlçe Seçim Kurulu, milletvekili adaylarının bu araçları seçimde propaganda amacıyla kullanıp kullanılamayacağını sordu. Durumu değerlendiren YSK ise, siyasi partiler ve milletvekili adaylarının, seçimin başlangıcı olan 14 Mart 2011 Pazartesi gününden 11 Haziran 2011 Cumartesi günü saat 18.00’e kadar propaganda yapabileceğine dikkat çekti.

YSK, tüm adayların açık veya kapalı yer toplantıları ile taşıtlarında, parti bayrağı, afiş, poster, pankart ve benzeri ilan ve reklam malzemelerini kullanabileceklerini, miting alanı çevresindeki güzergahlarda, toplantı süresinin bitimine kadar bu malzemeleri yine serbestçe kullanılabileceklerini anımsattı. YSK, hareket kabiliyeti olmayan tır dorsesi, eski otobüs ve panelvan şeklinde park halinde bulunan taşıtların ilan ve reklâm asılacak yerler kapsamında olmadığına karar verdi.