Araplardan İran Safranına yoğun ilgi

Araplardan İran Safranına yoğun ilgi
Dünyanın en pahalı baharatlarından olan safran, Doğu Karadenize gelen Arapların en ilgi gösterdiği bitki olmaya başladı.

Osmanlı mutfağında bolca kullanılan safran bitkisi, yoğun lezzeti ve renklendirici etkisinden dolayı, çorbalarda, yemeklerde ve pilavlarda birkaç tel katılarak kullanılmaktadır.

Trabzon Sürmene Yeniay’da Doğal Yöresel Hediyelik Ürünler Alışveriş Merkezi olarak hizmet veren Haunedy işletmecisi Yasin Köroğlu, Safran bitkisine Körfez ülkelerinden gelen misafirlerin ilgi gösterdiklerini, özellikle de saf İran safranı satın aldıklarını söyledi.

Uzungöl, Ayder, Batum ve yaylalara çıkmak için turlarla Haunedy Alışveriş Merkezlerine gelen Ortadoğulu misafirlerin, saf İran safranını aradıklarını söyleyen Haunedy İşletmecisi Yasin Köroğlu, yerli misafirlerde de yavaş yavaş yemeklerde safran kullanma alışkanlığının başladığına vurgu yaptı. Köroğlu, ülkemizde Safranbolu’da yetişen safranın yeterince tanıtılmadığını, bundan dolayı da Safranbolu safranını Arapların pek bilmediğini ifade etti.

Haunedy İşletmecisi Yasin Köroğlu, “Haunedy Doğal Yöresel Hediyelik Ürünler Alışveriş Merkezimizde Red Ruby marka Saf İran Safranını misafirlerimize sunmaktayız. Haunedy olarak, Lokumda birinci sınıf duble lokum, balda Anzer kooperatifi mühürlü balları, Tarım Bakanlığından onaylı, prolin değeri yüksek en güzel balları, saf polen, propolis ve arı sütü satmaktayız. Kahvede yine birinci sınıf her çeşit kahve, çayda Of Sefa Çay Fabrikamızda üretilen, geçen senenin mayıs çay filizlerinden elekaltı mayıs çayı, günlük baklava, çikolata, meyva çayları, baharat, bakır, kozmetik, hediyelik ve yöresel ürünler satmaktayız. En dikkat ettiğimiz şey ürünlerin doğal olması, kaliteli olması ve uygun fiyata satışa sunmamızdır. Biz mağazamıza yurt içinden ve yurt dışından gelen insanları müşteri olarak değil, misafir olarak görmekteyiz.

Yasin Köroğlu, Arap misafirlerin Red Ruby Marka saf doğal İran Safranı ile birlikte, İran safranlı Atom çayı, safranlı Türk Kahvesi ve safranlı Çaya da büyük ilgi gösterdiklerini söyledi. Köroğlu, saf İran safranı ve safranlı ürünleri üreten Red Ruby firması sahibi Cevat Vakfı’ya ve Genel Müdür Nesime Hüseyini’ye teşekkür etti.

araplardan-iran-safranina-yogun-ilgi-4.jpgaraplardan-iran-safranina-yogun-ilgi-5.jpgaraplardan-iran-safranina-yogun-ilgi-7.jpgaraplardan-iran-safranina-yogun-ilgi-1.jpg

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.