Araştırmacıların Başvuru Yeri İnternet Değil Kütüphane Olmalı

Araştırmacıların Başvuru Yeri İnternet Değil Kütüphane Olmalı
Rize’deki 49. Kütüphane Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde, RTE Üniversitesi öğretim elemanı ve...

Rize’deki 49. Kütüphane Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde,  Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğretim elemanı ve Türk Kütüphaneciler Derneği Rize Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Uzm. Türkan Çankaya tarafından “Araştırmalarda Farkındalık Yaratmak: “Bilgi Merkezlerinin ve Kaynaklarının Etkin Kullanımı” başlıklı konferans Ali Metin Kazancı Rize Lisesi’nde gerçekleştirildi.

kutuphane-haftasi-kutlama-etkinlikleri-1.jpg

Uzm. Türkan Çankaya  konferansta, değişen ve küreselleşme ile gitgide daha da küçülen bilgi dünyasında, araştırmalarda ihtiyaç duyulan bilgiye ulaşmak için nasıl yollar izlenmesi gerektiği üzerinde dururken; “iyi bir araştırmanın temelinde iyi bir kaynak taraması yatmaktadır. Bilgi okuryazarlığı sayesinde ihtiyaç duyulan bilgiye ulaşmak ve elde edilen sonuçları değerlendirmek mümkündür ve bir araştırmaya başlarken isabetli sonuçlar elde etmek için izlenmesi gereken adımlar önemlidir” dedi. Bu adımları konu seçimi, konun sınırlandırılması, anahtar sözcüklerin belirlenmesi ve araştırma için uygun kaynakların seçilmesi olarak sıralayan Çankaya, araştırmalarda web kaynaklarının ve kütüphane kaynaklarının nasıl kullanılacağı üzerinde dururken “günümüzde, bilgi ararken ilk başvurulan yer genellikle internet olmasına rağmen, internetten alınan her bilgi doğru olmadığından, bilimsel çalışmalara başlamak için en uygun yer kütüphanelerdir” dedi.

turkan-cankaya.jpg

Çankaya, 27 Mart 2013 Çarşamba günü Rize Merkez Deniz Caddesinde “Kitabını alan gelsin” sloganı ile yapılacak olan “Rize Kitap Okuyor” etkinliğine tüm öğretmen ve öğrencilerin katılmalarını beklediklerini söyledi.

Konferansı Ali Metin Kazancı Rize Lisesi öğrencileri dikkatle takip ederken, Konferans sonunda Okul Müdürü Ali Kuleci tarafından sunumu gerçekleştiren Öğretim Elemanı (Kütüphaneci) Uzm. Türkan Çankaya’ya plaket takdim edildi. Türk Kütüphaneciler Derneği Rize Şube Başkanı ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Rıza Köroğlu ise 49.Kütüphane Haftasındaki faaliyetleri nedeniyle Okul Müdürü Ali Kuleci’ye teşekkür belgesi verdi.

kutuphane-haftasi-kutlama-etkinlikleri-2.jpg

kutuphane-haftasi-kutlama-etkinlikleri-3.jpg

turkan-cankaya-konferansta.jpg

1.20130326200808.jpg