Ardeşen GSK Bayan Hentbol Takımı Rusya Yolcusu

Ardeşen GSK Bayan Hentbol Takımı Rusya Yolcusu
Ardeşen Gençlik Spor Kulübü (GSK) Bayan Hentbol Takımı, Avrupa Hentbol Kupası eleme müsabakalarında 9 Ocak tarihinde Rusya'nın Clup Lada takımı ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Rusya ile Türkiye arasındaki uçak krizi iki ülke arasındaki spor müsabakalarını olumsuz etkilemezken, Avrupa Bayanlar Hentbol Kupası 4. Tur müsabakalarında Rusya'nın Clup Lada takımı ile eşleyen Ardeşen GSK Bayan Hentbol Takımı, son hazırlıklarını bu sabah yaptığı idmanla tamamlayarak 9 Ocak tarihinde Rusya'nın Toglietti kentinde oynanacak maç için Rize'den ayrıldı.

Hentbol Kadınlar Avrupa Kupa Galipleri Kupası 4. tur ilk maçında 9 Ocak'ta deplasmanda Rusya'nın Club Lada takımıyla karşılaşacak Ardeşen Gençlik'in antrenörü Hikmet Vurgun, Rusya'ya, Türklerin fair-play anlayışını, sahada sonuna kadar mücadele edip saha dışında dost olduklarını ifade etmeye gideceklerini söyledi.

ardesen-gsk-(4).jpg

Ardeşen ekibi, Rusya yolculuğu öncesi son çalışmasını Hikmet Vurgun yönetiminde, Vali Erdal Ata Spor Salonu'ndan yaptı. Yaklaşık 1,5 saat süren çalışma kondisyon ağırlıklı sürdü.

Vurgun, idman sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya ile Türkiye arasında son dönemde yaşanan sıkıntıların sporu etkilemeyeceğini, bunların siyasi konular olduğunu belirtti.

ardesen-gsk-(3).jpg

En büyük hedeflerinden birinin Avrupa'da son 8 takım arasına kalmak olduğunu ifade eden Vurgun, "Rusya deplasmanından avantajlı bir skorla dönüp Ardeşen'de turu atlamak istiyoruz. Avrupa kupası maçları iki devreli karşılaşmalardır. İkinci devrenin sonundaki düdükle her şey belli oluyor ama ilk maçta alınacak avantaj çok önemli" dedi.

Rakiplerinin Rusya Milli Takımı'nda oynayan 5 oyuncusu olduğunu kaydeden Vurgun, "Oldukça iyi bir takım ama biz de gücümüzün değerini biliyoruz. Koşullar bizim için elbette zor. 26-27 saatlik bir yolculuk sonrası maçın oynanacağı şehre ulaşacağız. Yönetim uygun gördü ve iki gün önceden gidiyoruz. Bir gün dinlenmek önemli. Mümkün olduğu kadar avantajı koruyarak geri dönmek istiyoruz" diye konuştu.

Rusya yolculuğu öncesi hiçbir endişelerinin olmadığının altını çizen Hikmet Vurgun, "Türklerin fair-play anlayışını, Ardeşen'in, Rize'nin insanlığını, sahada sonuna kadar mücadele edip saha dışında dost olduğumuzu ifade etmeye gidiyoruz. Sonuçta iki komşu ülke. Zaman zaman aralarında üzücü olaylar olabiliyor. Bunlar üst makamların görevi ve ellerinden geleni yapıyor" ifadelerini kullandı.

Vurgun, Rus ekibinin hücumda çok iyi olduğunu, tek şanslarının savunma yaparak rakibi durdurmak olduğunu sözlerine ekledi.

hikmet-vurgun-002.jpg

Rize temsilcisinin Hırvat kalecisi Jelena Pirsl ise kupanın en zor takımıyla eşleştiklerini vurgulayarak, "Takımı çok iyi analiz ettik. Çok sayıda maçlarını izledik. Maçtan bir an olsun kopma şansımız yok. Takım olarak hazırız. Rusya'da avantajlı skor alıp Ardeşen'de turu geçmek için çabalayacağız" dedi.

Rusya ile Türkiye arasında yaşanan gelişmelerin sporcuları etkilemediğini kaydeden Pirsl, "Politik işlere biz sporcular çok fazla karışmıyoruz. Rusya'da arkadaşlarımız var. Ukraynalı arkadaşlarımız çok kişiyi tanıyor. Biz oraya gideceğiz, güzel misafirlik yapacaklar, gelecekler biz yapacağız. Politik olaylar çok farklı" şeklinde konuştu. 

İki takım arasındaki ilk maç 9 Ocak'ta yerel saatle 16.00'da Togliatti şehrinde, rövanş maçı ise 17 Ocak'ta saat 18.00'de Rize'de oynanacak.

ardesen-gsk-(2).jpgardesen-gsk-(6).jpg

Ardeşen Gsk Bayan Hentbol Takımı Rusya Yolcusu

ardesen-gsk-(5).jpg