Ardeşen GSK Göze Geldi!

Ardeşen GSK Göze Geldi!
Hentbolda Avrupa ve Türkiye'deki gururumuz Ardeşen GSK, adeta göze gelerek sezonun en farklı mağlubiyetini İzmir'de aldı.

Bayanlar Hentbol Süper Ligi 17. Hafta karşılaşmasında Ardeşen GSK, İzmir’de sezonun en farklı mağlubiyetini aldı. Temsilcimiz, aynı zamanda sezonun en az golünü kaydettiği karşılaşmada İzmir Büyükşehir Belediyespor’a 10 sayı farkla 32-22 mağlup oldu. İzmir Celal Atik Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını da ev sahibi ekip 13-10 önde tamamladı.

ardesen-gsk-izmir-bsb-1.jpg

Bayanlar Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında hafta içi İstanbul’da Üsküdar Belediyespor Kulubünü 37-29 mağlup ederek yarı finale göz kırpan Ardeşen GSK, bu karşılaşmanın ardından Süper Lig maçı için gittiği İzmir’de sezonun en ağır yenilgisini aldı. İzmir BŞB’ye 32-22 mağlup olan Ardeşen GSK, ligde sezonun 3. Yenilgisini alırken aynı zamanda bu sezon ilk defa 10 sayı farkla yenildi. Temsilcimiz daha önceki 2 mağlubiyetini de 2 sayı farkla almıştı.

ardesen-gsk-izmir-bsb-2.jpg

Ardeşen GSK, İzmir BŞB karşılaşması öncesi sezonun en az golünü 3. haftada şampiyonluğun en güçlü adaylarından Antalya deplasmanında Antalya Muratpaşa Belediyesi’ni 25-23 mağlup ettiği karşılaşmada kaydetmişti. O karşılaşmaın ardından 25 golün altında düşmeyen Rize ekibi, sezonun en kötü maçını oynadığı İzmir’de adeta gol atma sıkıntısını yaşadı ve sezonun en az golünü 22 gol ile İzmir BŞB filelerine gönderdi. Ardeşen GSK, ayrıca, İzmir’de kalesinde gördüğü 32 golle bu sezon 6. Kez rakiplerinden bir maçta 30 gol üzerinde gol yedi.

Ligin ilk devresinde Rize’de oynanan karşılaşmayı ise Ardeşen GSK 27-25 kazanmıştı.

Normal sezonu 3. sırada tamamlaması kesinleşen Ardeşen GSK, ligin son maçını 29 Mart Pazar günü Ardeşen’de 1907 Kanaryaspor ile oynayacak.

ardesen-gsk-izmir-bsb-3.jpg

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR:32 – ARDEŞEN GENÇLİK:22

SALON: Celal Atik

HAKEMLER: İsmail Doğan, Küntay Taşkın

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Derya – Gonca 2, Fatma 1, Çağla 6, Gülsüm 3, Sibel 7, Yağmur 3, Burcu 5, Şeyma 2, Yasemin Kaya, Yasemin Güler 1, Ceren Kurtbeyoğlu 1, Kübra 1

ARDEŞEN GENÇLİK: Berna (Zivkoviç), Duygu, Kübra 4, Perihan 4, Neslihan 1, Özlem, Fatmagül, Nikcevic 4, Aslı 4, Vashcuk, Mehtap 2

İLK YARI:13-10 (İzmir BŞB lehine)

ardesen-gsk-izmir-bsb-4.jpg

KARŞILAŞMADAN NOTLAR

Karşılaşmanın ilk 7 dakikası İzmir BŞB’nin 4-1'lik üstünlüğü ile geçilirken, Ardeşen GSK, 10'uncu dakikada skoru 4-4'e getirdi. 15'inci dakikada ise skoru 7-6'ya getiren ev sahibi ekip, ilk yarıyı da 13-10 önde tamamladı.

İkinci yarının ilk beş dakikasında da karşılıklı sayı bulan iki ekibin golleriyle bu süreye İzmir BŞB 16-12 önde girdi. İzmir temsilcisi 40'ıncı dakikada 19-13 üstünlüğünü koruduğu karşılaşmada, son 10 dakikayı 24-18, müsabakayı da 32-22 önde tamamladı.

ardesen-gsk-izmir-bsb-5.jpg

ARDEŞEN'DE HEDEF AVRUPA

Ardeşen GSK, İzmir maçı sonrası Rize’ye dönerek 14–15 Mart tarihlerinde Ardeşen’de oynanacak olan Polonya Pogon Avrupa Kupası maçı hazırlıklarına başlayacak. Avrupa Maçı sonrası Türkiye Kupası Çeyrek Final ikinci maçında 25 Mart Çarşamba günü Üsküdar Belediyespor’u Ardeşen’de ağırlayacak olan temsilcimiz ligin son maçını ise 29 Mart Pazar günü Ardeşen’de 1907 Kanaryaspor’la yapacak.