Ardeşen İlçe Vaizi Ahmet Selim Aydın, Susuz İlçe Müftüsü oldu

Ardeşen İlçe Vaizi Ahmet Selim Aydın, Susuz İlçe Müftüsü oldu
Rize'nin Ardeşen İlçe Vaizi Ahmet Selim Aydın, Kars'ın Susuz İlçesine Müftü olarak atandı.

Rize'de 2021 yılı Temmuz ayından itibaren Ardeşen ilçesinde vaizlik görevinde bulunan Ahmet Selim Aydın, Kars ilinin Susuz İlçe Müftülüğüne atandı.

AHMET SELİM AYDIN KİMDİR?

1980 Trabzon doğumludur. 1993 yılında Trabzon Merkez Kur'an Kursunda hafızlık eğitimini tamamladıktan sonra 1999 yılında Trabzon İmam Hatip Lisesin'den mezun oldu. 2007 yılında Ankara İlahiyat Fakültesinden, 2017 yılında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Felsefe ve Din Bilimleri/İslam Felsefesi ana bilim dalında "İbn Haldun'da Bilgi Problemi" adlı teziyle yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Trabzon'da çeşitli hocalardan Arap dili ve İslâmî ilimler alanında medrese eğitimi aldıktan sonra 2002 yılında Şam Ebu'n-Nur Üniversitesinde Arap dili ve şer-i ilimler hazırlık sınıfını tamamladı. 2003 yılında Diyanet İşleri Başkanlığında görev hayatına başlayan Aydın, İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım olarak görev yaptı.

2021 yılında Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezinden mezun olup aynı yıl 2021 Temmuz ayında Ardeşen Müftülüğü İlçe Vaizi olarak göreve başladı.

2023 yılı müftülük sınavında başarılı olup Kars ili Susuz ilçesine ilçe müftüsü olarak atandı.

Evli ve dört çocuk babasıdır.

İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.