Ardeşen'de domuz gribi toplantısı

Ardeşen'de domuz gribi toplantısı
Rize'nin Ardeşen ilçesinde domuz gribi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kaymakam Cemil Kılınç, İlçe Sağlık Grup Başkanlığınca kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, ilçede şu ana kadar domuz gribi vakasının olmadığını, ancak ilçe halkının her ferdine virüse karşı korunma yollarını anlatmak zorunda olduklarını söyledi.

Önceki hafta şüphe üzerine Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderilen bir hastada domuz gribi virüsü ile ilgili herhangi bulguya rastlanmadığını belirten Kılınç, ''Domuz gribinin zararlarından korunmak için başta eğitim kurumları olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında 30 Ekim'den itibaren çeşitli önlemler alınıyor. Bu önlemleri devam ettireceğiz'' dedi.

Domuz gribine karşı duyarlı olmak için özellikle eğitim kurumlarını denetleyecek bir heyet oluşturulacağını ifade eden Kılınç, oluşturulacak heyetin okul idaresi ve öğrencilere hijyen konusunda çeşitli uyarılarda bulunacaklarını kaydetti. 

İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Ömer Tekeşin ise domuz gribinden korunma yolların en başında dengeli beslenme geldiğini, korku ve stresten uzak kalarak virüse karşı bağışıklık kazanmak gerektiğini belirtti.

Toplantıya İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Karakoç, belediye başkan vekili Mehmet Yerebakan, ilçe emniyet müdürü Ali Rıza Kutlu, ilçe milli eğitim müdürü Bahri Kahya, ilçe tarım müdürü Ferhat Çağlar, Ardeşen Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Tuğba Atasaral ile sağlık çalışanları da katıldı.