Ardeşen'de İsrail'e Öfke

Ardeşen'de İsrail'e Öfke
Rize’nin Ardeşen İlçesinde İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını protesto etmek isteyen grup, Ardeşen Hükümet Konağı önünde toplandı.

İsrail'in, Gazze'ye Yardım Götüren Gemilere Saldırısını ve Hatay İskenderun da PKK Terör Örgütü Tarafından 6 Askerimizin Şehit Edilmesini Protesto Etmek Amacıyla Eğitim Bir-Sen Ardeşen Şubesi Öncülüğünde Ardeşen Hükümet Konağı Önünde Toplanan Grup Atatürk Caddesi Boyunca Yürüyerek, "Kahrolsun İsrail" Sloganları Attı.

Gruptakiler, Filistin bayraklarıyla Atatürk Caddesi Boyunca yaptığı yürüyüşte ''İsrail şaşırma, sabrımızı taşırma'' sloganı attı.

Katılımın her dakika arttığı grup, daha sonra Ardeşen Belediyesi’ne doğru yürüdü. Daha sonra tekrar Atatürk Caddesi'ni kullanan grup, buradan Hükümet Konağına doğru yürüyüşe geçti.

''İsrail’i Lanetliyoruz” pankartı arkasında yürüyen grup “Mazlumun Ahı İsrail’i Boğacak'', ''Kahrolsun PKK, ''İnsani Yardıma, Hayvani Müdahale, ''Anaları Ağlatanlar, Kendileri de Asla Gülemezler” şeklinde sloganlar attı.

Ellerinde Filistin ve Türk bayrakları ile İsrail'i protesto amaçlı bazı dövizler taşıyan grubun yürüyüşleri sırasında Atatürk Caddesi'nin istikameti trafiğe kapatıldı.

Yürüyüş boyunca seyir halinde olan araçlar klakson çalarak yürüyen gruba destek verdi.

Daha Sonra Ardeşen Hükümet Konağında bir araya Gelen Grup, burada bir Basın açıklaması yaptı.

İsrail’in yıllardın Gazze’ye uygulamış olduğu zulüm artık her dinden ve her milletten insanın vicdanını yaraladığını belirten Eğitim Bir-Sen Ardeşen Şube Başkanı Hasan Varelci; insani amaçlarla düzenlenen ve tüm dünyanın onayladığı bu organizasyonda korkulanın olduğunu, onlarca kişi öldüğü, onlarca kişinin de yaralandığını anımsattı.

Ayrıca son bir hafta içerisinde artan terör olaylarına dün gece menfur bir saldırı’nın daha eklendiğini anımsatan Varelci, şehitlerimize Allahtan rahmet diledi.

Başta gemide bulunan ve insanlık adına insafsızlığa dur demek için yola çıkan ve tüm insanlara buradan seslendiğini belirten Varelci; “Kesinlikle yalnız değilsiniz. Kendini insan gören, zalimin karşısında durmayı onur addeden her dünya vatandaşı sizinle beraberdir. Mazlum Gazze halkı için başlatılan bu onu mücadelesini sonuna kadar takip etmeyi bir insanlık vazifesi ve bir borç biliyoruz. Ortak aklın ve vicdanın sesi olarak diyoruz ki, bugün insanlık onuru can çekişmektedir. Bugün seslerin gür çıkma günüdür. Bugün zulme dur deme günüdür. Gemiler’de ki yolculara fiziki müdahale devam ederse İsrail hükümetinin altından kalkamayacağı bir insanlık bedeli ödemek zorunda kalacağını belirtiyoruz.” Dedi.

Öte yandan, düzenlenen basın açıklamasına, Eğitim Bir-sen, Arimder, Diyanet-sen, Sağlık-Sen, Memur-sen, Adalet ve Kalkınma Partisi Ardeşen İlçe Teşkilatı, Milliyetçi Hareket Partisi Ardeşen İlçe Teşkilatı, Saadet Partisi Ardeşen İlçe Teşkilatı, Bel-Bir-Sen, Eğitim Bir-sen Pazar Şubesi ve çok sayıda Ardeşen halkı destek verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ardeşen İlçe Başkanlığı ise genel merkezlerinden onay alamadıkları için yürüyüşe destek vermedi.

Haber : Ömer Faruk Zenginal