Ardeşen'in Yüzü Başkan Gültekin'le Güldü

Ardeşen'in Yüzü Başkan Gültekin'le Güldü
Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, 3 yıllık görev süresinde hedeflerinin yüzde 90’ını gerçekleştirdiklerini ve hedeflerinin dışında 3 kat hizmet verdiklerini söyledi.

Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Rize’de görev yapan basın mensuplarıyla Sea Garden'da düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Basın mensuplarının bayramını kutlayan Başkan Gültekin, Ardeşen ilçesinde yapılan yatırımları basın mensuplarıyla paylaştı.

3 yıldır Ardeşen’de belediye başkanı olarak görev yaptığını kaydeden Başkan Gültekin, borçlu ve biraz sıkıntılı bir belediye devralmalarına rağmen yoğun bir çalışma sonrası hedeflerinin yüzde 90’ını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ardeşen’de belki de hayal edilemeyecek projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Hakan Gültekin, belediye nüfusu olarak Rize Belediyesi’nin ardından 2. Sırada, ilçe toplam nüfusu olarak ise Rize Merkez ve Çayeli’nin ardından 3. sırada yer aldıklarını belirtti.

30 Mart 2014’te yapılan mahalli seçimler öncesi verdikleri mega proje sözlerinin yüzde 90 oranında gerçekleştirdiklerini belirten Gültekin, bu hedeflerin dışında ekonomik büyüklükte hedeflerinin 3 katı kadar Ardeşen’e yatırım yaptıklarını kaydederek, “Hedeflerim arasında şu anda 2017 yılında ihalesini yaptığımız, yer teslimini yaptığımız ve bugünlerde ihalesinin yapacağımız olanlarla mega hedeflerimle ve diğer projelerimle ilgili yüzde 95 oranında işlerimi yoluna koydum. Bunun üzerinde de bunun 3 katı çok farklı işleri de gündeme alıp yaptık ve süreci devam eden işlerimiz var.” dedi.

Ardeşen’in yakın zamanda doğalgaza kavuşacağını ve doğalgaz için 8 aylık sürecin geçtiğimiz ay başladığına vurgu yapan Başkan Gültekin, belediye tesislerinin bulunduğu yerin ana kumanda merkezi alanı olacağını, 8 aylık sürecin kalan 7 aylık zaman zarfında doğalgazın ana hattının döşeneceğini ve iç hatlarla ilgili çalışmalarında bir kısmının tamamlandığını ve Ardeşen’in 1 yıl içinde doğalgaza kavuşacağını söyledi.

Çamlıhemşin yolu üzerinde mezberelik alan olduğunu belirten Başkan Gültekin, bu alanda yapılmakta olan rekreasyon çalışmalarıyla bu alanı turizme kazandıracaklarını ve rekreasyon çalışmalarının yüzde 90’ının tamamlandığını ve bu alanda halka hizmet verecek sosyal tesislerin yapılacağını ifade etti.

Gültekin, altyapıda önemli sıkıntılarıyla derin deşarj ve kanalizasyon sorunu bulunduğundan lağım şebekesini deniz kenarına döken bir ilçe konumunda bulunan Ardeşen’i bu sıkıntıdan kurtarmak için altyapıya önem vererek 6 mahalleyi de projenin içine ekleyerek ihaleyi 17 Milyon  TL’ye İller Bankasına yaptırdıklarını ve yüzde 60 oranında projenin tamamlandığını söyledi.

Gültekin, konuşmasının devamında ise Ardeşen’de yapımı süren yatırımlara yer vererek, “Güçlü bir itfaiye teşkilatı için Ardeşen Merkezli Bölge İtfaiyesi kurduk. 6 yeni araç alındı. Bu araçları İç İşleri Bakanlığı üzerinden aldığımız için bu araçlara tek kuruş ödemedik. Yangın söndürme aracımız 42 metreye kadar uzanabiliyor. Rize Belediyesi’nin ardından bölgede tek olma özelliğine sahiptir. Sahilde 16 dönümlük bir alanda gençlik parkı projemiz devam ediyor. 10 Ağustos’ta ihalesi yapılacak. Festival dahi yapılacak bu alanda birçok detay yer alıyor ve çocuklarımızla gençlerimize yönelik tesislerimiz bu alanda vatandaşlarımızın hizmetine girecek. Otopark ve terminal sıkıntımız vardı. 8 ay önce ihalesini yaptık. 4-5 ay sonra buranın açılışını yapacağız.  Ardeşen’in merkezinde 85 bin metrekare parke döşedik, 30 km yol genişlemesi ve yol betonlaması yaptık.” dedi.

hakan-gultekin-ardesen-belediye-baskani.jpg

Altyapı ve üst yapı dışında spordan sanata, eğitimden kültürel faaliyetlere bir çok alanda çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, “Ardeşen Belediyesi Spor Kulubünü kurduk. Rafting, kick boks, tekvando, bisiklet ve hentbolla ilgili branşlar açtık. Rafting takımımız Avrupa Şampiyonu oldu ve Japonya’da düzenlenecek Dünya şampiyonasına katılacak. 3 gün önce Dalaman’da düzenlenen Türkiye Şampiyonasında Ardeşen Belediyesinin kız takımı Türkiye Şampiyonu, erkek takımımız ise Türkiye 2.’si oldu. Kick Boksta hem hocamız hem de sporcumuz olan Gökhan Zorlu Türkiye Şampiyonu oldu. Macaristan’da yapılacak olan Dünya Şampiyonasında hem ilçemizi, hem belediyemizi hem de ülkemizi temsil edecek. Tekvandoda da iyi bir ekibimiz ve hocamız var. Sporcularımız farklı kategorilerde Türkiye dereceleri elde ettik. Hafta sonu 83 takımla 350 sporcunun katılacağı ve uluslar arası boyut kazanan sokak basketbolunu hafta sonu Ardeşen’de düzenleyeceğiz. Yaz sonuna doğru ise ulusal ve uluslar arası bisiklet turnuvamız olacak. Gençlerimize sahip çıkacak bir çok etkinliğimiz ve çalışmalarımız devam ediyor. Ardeşen Eğitim ve Kültür Vakfını kurduk. Vakfımız faaliyete başladı ve İstanbul’da vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin yoğunluğunu dikkate alarak Kavacık’ta 1 Milyon 450 Bin TL’ye bir yer satın aldık ve İstanbul’da Ardeşen’in dışında bir merkez oluşturuyoruz.” diye konuştu.

Başkan Gültekin, çalışmalarıyla ilgili ayrıca şunları kaydetti: “Hedeflerimiz arasında olmamasına rağmen yaptığımız proje ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansından 500 Bin Tl’lik proje onayı aldık ve 4 aydır yapımını sürdürdüğümüz Ardeşen merkezden akan deremizi ciddi şekilde turizme hizmet edecek hale getireceğiz. Kalkınma Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve DOKAP ortaklı soğuk hava deposu projemiz 2 gün önce onaylandı. Ardeşenimizin ve belediyemizin bir soğuk hava deposu olacak. 3 Milyon TL hibe onaylandı. Yıllık 1 milyon olarak 3 yılda 3 milyon aktaracaklar. Ardeşenimize yakın zamanda 2 tane sosyal tesis kazandırdık. Ardeşen Belediyesi Sahil Çay Bahçesi ve Dinlenme Tesisleri ile bölgede olmayan Ardeşen Yöresel Yemekler Sofrasını da hizmete açtık. Bu alanları bölgemize hizmet edecek önemli birer tesisler görüyoruz. Ardeşen’de kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarımız var ve TOKi ile görüşmelerimiz devam ediyor.”

2009 yılında Ardeşen Belediye Başkanı Aday Adayı olmasına rağmen aday olamayışını “İyi ki aday olmadım. Cenabı Allah’a bin bir kere şükürler olsun ki o gün aday olmadım” şeklinde değerlendiren Başkan Gültekin, 26 Milyon TL borç ile devraldığı Ardeşen Belediyesi’nin borcunun 17 Milyon TL’ye düşürmesiyle  İller Bankası dışından Ardeşen’e 40 Milyon TL kaynak bulmasında ve Ardeşen’e hedeflerinin 3 katı yatırım yapmasında aday olamadıktan sonra Rize’de görev aldığı süreçte Ankara ve belediyelerle kurduğu diyalogların etkili olduğunu söyledi. Gültekin, aday olamadığı bu süreçte İl Genel Meclis Üyeliğiyle, İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Genel Meclis Başkanlığıyla  İl Teşkilat Başkanlığı ve İl Seçim Kurulu Başkanlığı gibi çok önemli görevlerde bulunarak tecrübe kazandığını ve bu tecrübelerle diyalogların belediye başkanlığı döneminde Ardeşen’e yatırım olarak geri döndüğünü belirtti.

Başkan Gültekin, ilçenin su ihtiyacını Fırtına Vadisinin dibinden karşıladıklarını bundan dolayı aylık 80-90 bin TL elektrik faturası ödediklerini ifade ederek, sahilde arıtmaya tabi tutulmadan içilebilen tek suyun Ardeşen’de yer aldığını kaydederek ana hatlardaki boruları yenilediklerini ve Ardeşen’de su kesintilerinin tarihe karıştığını söyledi.

“2019 seçimlerinde aday olacak mısınız ve aday olamamanız halinde pişmanlık duyabileceğiniz eksik bir çalışmanız oldu mu” sorusuna Başkan Gültekin, hedeflerinden fazlasını Ardeşen’de gerçekleştirdiğinden gözünün arkada kalmayacağını belirterek, “Gözüm arkada olmayacak, Mevcut belediye başkanıyım. Aday olacağım diye bir şey söylemem. Sayın Cumhurbaşkanımız nerede görev verirse orada görevime devam ederim. Makam olarak değerlendirirsek İl Genel Meclis Başkanıyken Albaydım, Belediye Başkanı olarak Asteğmenim. Ben hizmetkarım. Hangi rolde görev verilirse verilsin o görevde hizmetime devam ederim. Hizmet etmenin çeşitli şekilleri vardır ama Ak Parti’de, Reisi Cumhurumun ekibinde, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ekibinde hizmet etmek ap ayrı bir sevinçtir, ap ayrı mutluluktur, ap ayrı bir duygudur. 2009’da aday olamamıştım 1 hafta üzülmüştüm ama daha sonra Cenabı Hak bana İl Genel Meclis Başkanlığı ve İl Teşkilat Başkanlığı gibi Türkiye’de 81 tane olan görevleri bana nasip etti. Kaderimizde ne varsa onu yaşarız.” Şeklinde konuştu.

Başkan Gültekin, Hentbol Federasyonunun Perşembe günü toplanarak liglere katılım ücreti ödemeyen takımlar hakkında durum değerlendirmesinde bulunarak, aralarında Ardeşen GSK’nın da yer aldığı takımlarla ilgili katılım ücreti ödeme süresinin uzatılarak yeniden bir karar alabileceğini kaydetti.

hakan-gultekin-rize-basininin-24-temmuz-gazeteciler-ve-basin-bayramini-kutladi.jpg