Ardeşen'le Rize Hentbolde Çığır Açtı

Ardeşen'le Rize Hentbolde Çığır Açtı
İlk kez mücadele ettiği Türkiye Kadınlar Hentbol Süper Ligi'nde destan yazarak ligi 4. sırada tamamlayan ve Avrupa Kupasına katılmak için play-off maçı oynamaya hak kazanan Ardeşen GSK'nın başarılı hocası Hüsnü Kemal Durak konuştu.

Türkiye Kadınlar Hentbol Süper Ligi'nni son maçında Kastamonu Araç Belediyesi'ni 26-25 mağlup eden Ardeşen GSK'nın başarılı Teknik Direktörü Hüsnü Kemal Durak, maçtan önce ve sonrasında açıklamalarda bulundu. Durak; Ardeşen ve çevre ilçeler ile Rize'den gelen taraftarın hentbolde bir çığır açtığını ifade ettiği açıklamasında "Hiçbir yerde göremeyeceğiniz güzellikler burada görüldü. Dedelerimiz, ninelerimiz, yanlarına çocuklarını alıp gelen anne ve babalar tribünlerde yer alarak takımlarına destek olup Ardeşen GSK'ya sahip çıktı. Böyle bir ambiansı başka bir yerde görmek mümkün değil. Bugünkü bu başarımız da bu sahiplenmenin ve gönül birliğinin sonucudur." dedi.

PLAY-OFF'TA SAHA VE SEYİRCİ AVANTAJIMIZI KULLANACAĞIZ

Erken açılan sezondan dolayı giriş gelişme bölümlerinde genelde genel kondisyon ve dayanıklılıkta sıkıntılar oluştuğunu açıklayan başarılı çalıştırıcı Durak; "Fakat şu anda bulunduğumuz konum 4. sıra olarak netleşti. Amacımız bugünkü maçımızı kazanarak bu konumumuzu taçlandırmak ve puanımızı 23’e çıkarmaktır. Daha sonra play – off maçlarımız var. Teknik ve taktik boyutu ağırlıklı çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Genelde zor bir ligdi ama ilk sene genç bir takım olmanın verdiği bazı zorluklarla karşılaştık ama zorlukları yendik. Her maçı tek tek ele aldık ve çalışmalarımızı planlı programlı sürdürdük. Play – off maçlarına hazırız. Maltepe-Yeni Mahalle maçından gelecek takımı bekliyoruz. Bugün onlar da birbirleriyle oynuyor. Oradan gelecek takımı bekliyoruz. O maçın sonucuna göre rakibimiz belli olacak. İlk maç sıralamada 5. sırada olacak takımın sahasında oynanacak. Bizim avantajımız 4. sırada olduğumuzdan 2. ve 3. maç bizim sahamızda olacak. İlk iki maçı kazanarak 3. maça gerek kalmadan Avrupa Kupalarına katılmak istiyoruz. Şayet 1-1 olursa avantajımız 3. maçta seyircimizin karşısında final maçını oynamak olacaktır ve biz bu avantajımızı en iyi şekilde kullanacağız." dedi.

EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ TRİBÜNLERİ DOLDURAN TARAFTARIMIZDIR

Durak, karşılaşma öncesi açıklamalarını şöyle sürdürdü: Disiplinli ve düzenli çalışmamız ile gönül birliği içerisinde çalışmamız başarımızın ana unsurudur. Ardeşen’in yanı sıra Rize ve diğer ilçelerden gelen insanların oluşturduğu bu atmosfer, bu ambians bizim en büyük güç kaynağımız oldu. Her maçımızı 2 binin üzerinde bir seyirci ile oynadık. Bu büyük bir avantajdı. Bizim güç kaynağımız seyirci idi. Saha avantajını kullandık. Biz takım olma olgusunu yarattık. Bu yolda da devam ediyoruz. Bunda en büyük etken antrenör ve yönetim kurulu üyelerimizdir. Onlara da buradan çok teşekkür ediyorum.

Sezona başlarken ligi bitirebileceğimiz en üst noktada bitirmek istiyorduk. Bu amacımızı yakaladığımız için çok mutluyuz. Bundan sonra ileriki yıllarda daha farklı yapılaşma ile inşallah Avrupa Kupalarına da katılımız söz konusu olursa derece elde etmek için mücadelemizi sürdüreceğiz.

HEDEFİMİZ BU SEYİRCİYE AVRUPA TAKIMLARINI İZLETTİREBİLMEK

ardesen-gsk-arac-belediyesi-hentbol-maci.jpg

ARDEŞEN GSK TARAFTARI BİR ÇIĞIR AÇTI... BU GÜZELLİKLERİ BAŞKA YERDE GÖREMEZSİNİZ

Play-off oynayacakları rakiplerine ligde yenilmediklerine vurgu yapan Ardeşen GSK'nın başarılı Teknik Direktörü Hüsnü Kemal Durak, "Bugün Yeni Mahalle ile Maltepe arasında oynanacak maçta bizim Play-offta oynayacağımız rakibimiz belli olacak. Biz ligde iki takımı da yendik. Maltepe ile kendi sahamızda berabere kalıp İstanbul’da galip geldik. Yeni Mahalle’yi iki maçta da yendik. Rakiplerimizi tanıyoruz. Zor maç olacak. İnşallah kazanan ve Avrupa Kupasına katılacak takım biz oluruz. Ardeşen ve Rize halkına Avrupa takımları ile burada maç izlettirebilirsek ne mutlu bize. Ardeşen GSK ile taraftarı, Rize’de ve Süper Ligde bir çığır açtı. Daha önce hiçbir maçta görülmeyen güzellikler burada görüldü. Buradaki maçlarda seyircili zevkli maçlar oldu. Taraftarımız ailece gelip maçlarımızı izledi. Bunlar çok güzeldi. Çocuklarını yanlarına alıp gelen anne babalar gördüm. Burada dedeler gördüm, nineler gördüm bunlar taraftarımızın takımımıza desteğinin dışındaki güzellikleriydi." dedi.

ARAÇ GALİBİYETİYLE LİGDE 4.LÜĞÜMÜZÜ TAÇLANDIRDIK

Durak, Araç Belediyespor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada ise öncelikle yakın hedef olarak ligi tanımak ligde orta sıralara gelmek ve daha sonra her maçı tek tek düşünerek plan program çerçevesinde yukarılara çıkmayı kendilerine hedef olarak belirlediklerini ifade ederek,  "Yeni takım olduğumuzdan bu tür hedefleri koyarak daha sağlıklı adımlar atacağımıza inanıyorduk. Her zaman her şey olabilir. Başarı; yeri ve zamanı koşula bağlı olmayıp başarı insana bağlıdır. Başarının en büyük sırrı bugünde gördüğünüz gibi ambiansı atmosferi yüksek seyircimizdir. Bizim geneldeki kaynağımız seyircimizdir. Her maçta burayı doldurdular ve bu başarıdaki en büyük pay onlara aittir. Bizler inandık, gönül birliği yaptık ve bir bütün haline gelerek çalıştık. Bugün bu sonuca ulaştık. Bu maçı almakla 4.’lüğümüzü taçlandırdık. Ardeşen GSK’ya destek vermek için bugün bir kez daha tribünlerde dedelerimizi, ninelerimizi, çocuklarını yanına alıp desteklemek için gelen anne babaları görüyorum. Seyircimiz de takımını sahiplenmiş bizde play-off maçlarını kazanarak bu seyirciye Avrupa maçlarını izlettirmek istiyoruz." dedi.

PLAY OFF'TAKİ RAKİBİMİZ MALTEPE BELEDİYESİ

Maltepe Belediyesi Gençlik, Yeni Mahalle Belediyesi’ni 40-31 mağlup ederek ligi 5. sırada tamamladı ve Ardeşen GSK’nın play-off’taki rakibi oldu.

ardesen-gsk.20130317002600.jpg