ARENDE destek bekliyor

ARENDE destek bekliyor
Rize'nin Ardeşen ilçesinde dernek faaliyetlerini yürüten Ardeşen Engelliler Derneği Ramazan'da ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımızı sevindirmek için yardımsever vatandaşlardan yardım bekliyor.

Ardeşen Engelliler Derneği Başkanı yardımseverlerden yardım bekliyor...

Rize'nin Ardeşen ilçesinde dernek faaliyetlerini yürüten Ardeşen Engelliler Derneği (ARENDE) yaklaşan Ramazan Ayı dolayısıyla Ramazan'da ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımızı sevindirmek için yardımsever vatandaşlardan yardım bekliyor.

ARENDE Başkanı Adem Kuyumcu yapmış olduğu yazılı açıklamada "Ramazan Bayramı hediyesi olarak söz konusu ihtiyaçları karşılamak istiyoruz. Ramazan kumanyasını herkes veriyor ve tüketildikten sonra unutuluyor, biz bu yıl sizlerin desteği ve katkıları ile acil ihtiyacı olan engelli dostlarımıza hiç unutmayacakları ve sizleri hep hatırlayacakları ihtiyaçlarını hediye olarak vermeye karar verdik ve bu anlamda sosyal sorumluluk sahibi, başkalarının mutluluğuna katkı sağlamanın manevi değer olduğunu bilen Değerli Yardımseverlerin yardımlarına ihtiyacımız var" dedi.

Kuyumcu, yazılı açıklamasında derneğin ihtiyaç listesini  şu şekilde belirtti:

Derneğimizin ihtiyaç sahibi üyelerinin gereksinimleri olan ,
 
Tekerlekli sandalye; 20 adet
Akülü sandalye; 10 adet
İşitme Cihazı; 7 adet
Beyaz baston: 5 adet
havalı hasta yatağı; 3 adet
Protez kol : 3 adet

Dileyen yardımseverler imkanları ve  güçleri ölçüsünde nakti yada ayni katkıda bulunurlarsa oluşacak imeceden birçok engelli kardeşimizin mutluluğunu ve hayata tutunmalarını sağlamış olacağız.

Kişiye özel standartta özel ölçülerle bir tekerlekli sandalye yaklaşık 950 TL civarındadır.

Dağıtmış olmak için dağıtılan, engellinin kullanabileceği şekilde olmayan, hastanelerdeki hasta taşıma sandalyesi olarak kullanılan tekerlekli sandalyeler engellilerin sağlığı açısından sürekli kullanıma uygun değildir.

Bu nedenle biz tüm ihtiyaçları kullanacak kişinin fiziki yapısının ölçümünü alarak karşılamak istiyoruz. Doğru bir katkının yolu budur.

Kullanılabilir akülü sandalye yaklaşık 2.500 - 3.500 TL civarındadır.

Yerli üretim beyaz baston fiyatı  25.00 Tl civarındadır.

Havalı hasta yatağı 300 TL ile 950TL civarındadır.

İşitme cihazları işitme kaybına ve özelliğine göre 2.500 TL ile 5.000 TL arasında değişmektedir.

Değerli yardım ve katkılarınızı bekleriz.
Saygılarımızla,

Adem KUYUMCU
Başkan

ARENDE hakkında geniş bilgi ve bağışlarınız için:

http://www.arende.org/

Ziraat Bankası Ardeşen Şubesi Şube kodu : 473 Hesap no : 52431635