Arınç: Bizi 4. Murat'a benzetenler...

Arınç: Bizi 4. Murat'a benzetenler...
Manisa'nın Akhisar İlçesi'ndeki Hilaliye Kur'an Kursu'nda konuşan Bülent Arınç, alkol yasasını değerlendirdi

Törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katıldı. Törenin ardından, Hilaliye Eğitim Külliyesi temel atma törenie katılan Bülent Arınç, alkole getirilen sınırlamayla ilgili konuştu. Arınç, "Biz gençlerimiz için çok güzel şeyler yapmalıyız, bunların birisinde de muvaffak olduk. Birkaç gün evvel, Türkiye Büyük Millet Meclisimizden önemli bir kanun geçti. Mevcut anayasanın bile bazı maddeleri çok önemli, devlete bir görev veriyor, o da gençliği korunması görevidir. Ailenin korunması mutlak gereklidir, ama gençliğimizin de alkol, fuhuş ve uyuşturucudan mutlaka korunması gerekiyor.

Maalesef son yıllarda şu veya bu sebeplerle, sizler bu sebepleri çok daha iyi biliyorsunuz, gençlerimizde sigaraya başlama yaşı, alkole başlama yaşı, uyuşturucu ile tanışma yaşı maalesef çok küçük yaşlara kadar düştü. Bu endişe edilecek bir durumdur. Hiçbir anne ve baba evladının bu tür kötü alışkanlıklarla karşı karşıya gelmesini istemez. Şüphesiz herkes içmek istiyorsa içkiyi bir şekilde temin edecek ve içecektir kendine göre. Ama bizim vazifemiz, devlet olarak bu içkinin belli yaşlarda çocukların, gençlerin hemen ulaşabilecekleri yerlerden kaldırılmasıdır. Bu bir tedbirdir, bu tedbirin bir ucu televizyonlara, yayın ve reklam araçlarına kadar gider, bir ucu okullarda eğitim ile ilgilidir. Bir ucu satışının, reklamının, dağıtımının yapılması ile ilgilidir, bir ucunda da şüphesiz büyük içki ve alkollü içki üretenlerin milyar dolarlık reklamlarının gerektirdiği tüketim ile ilgilidir. Tek tek anlatmayacağım, hepiniz benden çok daha iyi biliyorsunuz. Hükümetimiz bütün bunları düşündü ve çocuklarımızı, gençlerimizi uyuşturucu, sigara, alkol ve kötü alışkanlıklardan korumak için 3 veya 4 gün evvel TBMM'den önemli bir kanunu geçirdik. Bu kanunu çıkardığımız için bizi 4'üncü Murat'a benzetenler olabilir, yasakçı bir zihniyet olarak suçlayanlar da olabilir ama yaptığımız işle iftihar ediyoruz. TBMM çok hayırlı bir iş yapmıştır, meclisimizi huzurlarınızda kutluyorum, bunu yasakçılık olarak görenler varsa ve herşeyi içkiden ibaret bir dünya olarak kabul edenler varsa onları da kınıyorum, yaptığımız iş doğrudur" diye konuştu.

NİKAH ŞAHİDİ OLDU

Akhisar'da, Hilaliye Eğitim Külliyesi temel atma törenine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, daha sonra döndüğü Manisa'da, ikisi de bankacı olan Ahmet Bilal Dokur ile Ferahnaz Kocaarslan çiftinin nikah şahitliğini yaptı. Mehmet Kocaraslan ile Emine Kocaraslan'ın kızı Ferahnaz Kocaraslan (24) ve Ömer Dokur ile Nuray Dokur'un oğlu Ahmet Bilal Dokur'un (27) Fatih Nikah Salonu'ndaki nikah törenine Arınç'ın yanısıra Vali Abdurrahman Savaş, daire müdürleri ve genç çiftin yakınları katıldı. Çiftin nikah şahitliğini Başbakan Yardımcısı Arınç ile Gülşah Baygeldi yaptı. Çifte mutluluk dileyen Arınç, "Bizim inancımızda evlilik çok önemli. Peygamberimizin sünnetinde de öyle. Toplumda da biz evliliğe çok iyi gözle bakıyoruz. Gençlerimizin nasibi olunca hemen evlenmeli ve güzel bir aile hayatı sürmelidir. Bugünün tehlikelerinden, sıkıntılarından kurtulmanın yollarından bir tanesi de aile hayatı kurmaktır. Toplumun temeli ailedir. Aile ne kadar güçlü olursa, toplumda o kadar güçlü olur. Biz buna inanıyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çocuk sayısı ile ilgili sözlerine de değinen Arınç, "Başbakanımız illa çocuk sayısını her gün artırarak maşallah teşvik etmeye çalışıyor. Ama benim içimden rakam söylemek gelmiyor. Allah gönüllerinden geçtiği kadar, ama mutlaka hayırlı evlatlar nasip etsin. Neslin devamı önemlidir. Toplumumuzu ayakta tutacak olan da budur" diye konuştu. Arınç konuşmasının ardından nikah cüzdanını Ferahnaz Kocaarslan'a verdi. Arınç daha sonra genç çiftin ailesiyle hatıra fotoğrafı çektirip, Manisa'dan ayrıldı.