Arınç, Ceylan Önkol için gözyaşı döktü (VİDEO)

Arınç, Ceylan Önkol için gözyaşı döktü (VİDEO)
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Dicle Üniversitesi'nin 2009-2010 Akademik yılı açılışında küçük Ceylan için yaptığı konuşma sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri ile birlikte Diyarbakır'a geldi. İlk olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret eden Bakan Arınç ve Eker daha sonra Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ı makamında ziyaret etti.

Bülent Arınç, Mehdi Eker ve beraberindekiler daha sonra Dicle Üniversitesi'nin 2009-2010 Akademik yılı açılışına katılmak üzere yola çıktılar. Dicle Üniversitesi'nin yeni yapılan salonuna giriş yaparken yaklaşık 50 kişilik öğrenci grubu bakanları pankartlarla protesto ettiler. Çevik kuvvet ekibi öğrencileri salona almazken, öğrenciler "Polis Dışarı" şeklinde slogan attıp tepkilerini dile getirdiler.

Dicle Üniversitesinin salonunda yapılan akademik açılışına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Vali Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, vali yardımcıları ve kaymakamlar, STK temsilcileri öğrenciler katıldı. Akademik yılının açılış konuşmasını yapan Dicle Üniversitesi Röktörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Cahit Sıtkı Tarancı'nın memleket isterim şiiri okuması Bülent Arınç'ın duygulanıp ağlamasına neden oldu.

Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, "Yürüttüğümüz proje kardeşlik projedir. Bu projeyi istemeyenler genellikle çok konuşuyor. Bu ülkede barışı istemenler var. Savaştan ve kandan beslenenler var. Vatandaşlarımız onlar bu kadar çok konuşuyor diye bu proje olmayacak diye hiç kaygılanmasınlar." dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde ölen küçük Ceylan'ın için gözyaşı döktü. Bülen Arınç, "Buraya gelirken 50 öğrencimiz belki beni belkide hükümetimizi proteste ediyorlardı. Onlar benim kardeşim. İsterdim ki burda olsunlar. Taşıdıkları pankartlar aslında bizim çalışmalarımız da da var. Küçük Ceylan'ın annesinin ve babasının acısını paylaşıyoruz. Hepimiz Ceylan'ın annesi ve babasıyız. Sorumlular hakkında mutlaka gereken yapılacaktır. Zaten memleket isterim şiiri ile artık Ceylan'lar ölmesin demek eş anlamlıdır." dedi.