Arınç'a suikast iddiası aydınlatılmalı

Arınç'a suikast iddiası aydınlatılmalı
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş Bülent Arınç'a yönelik suikast girişimi iddiasını değerlendirdi..

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç'a suikast düzenlemesi ile ilgili olayın çok önemli olduğunu belirterek, bunun aydınlatılmasını istedi.

Kurtulmuş, partisinin Kocaeli teşkilatının 4. Olağan Kongresi'ne katılmak üzere bugün İzmit'e geldi. Atatürk Spor Salonu'nu dolduran partililere seslenen Kurtulmuş, Türkiye'nin önemli bir dönemde geçtiğini belirterek, iktidar ve muhalefetin anlamsız kavga içinde olduğunu söyledi. AK Parti, CHP ve MHP'yi eleştiren Kurtulmuş, "Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. İç ve dış meseleleri ağırlaşmış olarak devam ediyor. Bir tarafta ekonomi, bir tarafta demokratikleşme, bir tarafta sosyal sorunlarla boğuşurken Saadet Partisi dışında iktidar başta olmak üzere muhalefet anlamsız kavgalarla bu milletin vaktini boşa geçiriyor." dedi.

Demokratik açılımı da eleştiren Saadet Partisi lideri, AK Parti'nin ilk başlarda ismini koymakta zorlandığını belirterek, şöyle konuştu: "Doğu Anadolu meselesi, Kürt meselesi, Kürt açılımı diye arkasında demokratik açılımla devam etti. Gelinen noktada Demokratik açılım millet arasında ayrıma neden olmuştur. Bu önemli süreçte, CHP ve MHP çıkıp fikir belirtmedi. Bu süreçte Saadet Partisi, barış reçetesini Ak Parti'ye sündü. Bütün partiler kavga ettiği dönemde Saadet Partisi çıkıp olayı nasıl çözeceğini açıkladı."

ARINÇ SUİKASTİNİN ARKASI AYDINLATMALI

Ergenekon meselesinin Türkiye gündemini üzün süreden beri meşgul ettiğini de belirten Kurtulmuş; Arınç suikastına değindi. Olayın önemli bir mesele olduğunu ifade eden Kurtulmuş, bu meselenin arkasında ne varsa sonuna kadar gidilerek aydınlatılması gerektiğini söyledi.

Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "2002 yılında Ak Parti iktidara geldi. Arkasında yine yüzde 47 oy aldı. Türkiye'de çözülmesi gereken birçok konu olduğu gibi duruyor. Yapacaktık ama yaptırmadılar diyorlar. Bu vatandaşlar size yüzde 47 oy verdi. Daha ne verecek. Yüzde 67-77 mi verecekti. Cumhurbaşkanı, başbakan, meclis başkanı, Türkiye' de tüm üst kademedekiler AK parti'den. Bir tek Genel Kurmay Başkanı AK Parti'den değil. Yapmak için daha ne gerekiyor."