Arınç'tan basına: Böyle baskın mı olur? Tuuu size!

Arınç'tan basına: Böyle baskın mı olur? Tuuu size!
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in makam odasında yapılan aramalarla ilgili...

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in makam odasında yapılan aramalarla ilgili eleştirilere cevap vererek, "Adliye basıldı diyorlar. Böyle baskın mı olur. Tuuu size" dedi. "HSYK ile bir kavgamız yok" diyen Arınç, "İstiyoruz ki HSYK günlük politik çekişmelerin dışında tamamen yargısal görevler yapsın" ifadelerini kullandı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen, "Türkiye Buluşmaları" toplantıları kapsamında Haliç Kongre Merkezi'nde "Demokratik Açılım" konusunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutuklanmasıyla başlayan yargı tartışmalarına değinen Bakan Arınç, "Biz yargımıza sahip çıkacağız. Herkes görevini yapacak" ifadelerini kullandı.

HSYK'nın savcıları yetkilendirebileceği gibi, yeri geldiğinde bu yetkileri elinden alabileceğini kaydeden Arınç, "Ama ne yapsalar doğrudur. Hayır. Önce vicdan sonra da görev sahalarını yeniden hatırlatmak istiyorum" diye konuştu.

Erzurum'daki Cumhuriyet Savcısının Erzincan'daki Cumhuriyet Savcısı için soruşturma açabileceğini kaydeden Bülent Arınç, Başsavcısı İlhan Cihaner'in makam odasında yapılan aramaların medyada "adliyeye baskın" şeklinde yer almasıyla ilgili olarak, "Adliye basıldı diyorlar. Böyle baskın mı olur. Tuuu size. Bunlar hep basmaya alışmışlar. Darbeye alışmışlar. Ama kafaları basmıyor" şeklinde konuştu.

Arınç, soruşturma yapmanın HSYK'nın işi olmadığını da ifade ederek, "Hangi deliller var ki siz yapılan bu soruşturmanın yanlış olduğuna inanıyorsunuz" diye sordu.
Bakan Arınç, "Diyelim ki ağır cezada yargılandı kararı temyiz ettiler. Temyiz makamı neresi? Yargıtay. Peki nasıl temyiz edeceksiniz. Biz de diyoruz ki 'Ey Yargıtay sen şimdi konuşma. Sen kararlarınla konuş" şeklinde devam etti.

"Danıştay bildiri yayınlıyor. Sana ne oldu kardeşim? Sonunda da bize akıl veriyor. Ey yönetimde bulunanlar aman siz sakin olun diyor. Ama üst tarafında hükümete ağzına geleni söylemiş" diyen Arınç, "Siz hukukun gereğini yapın. Hukuk herkese lazım. Sayın Cumhurbaşkanı, muhteşem bir söz kullandı" şeklinde konuştu.

Bir devletin iki yüzü olamayacağını belirten Arınç, "Bir yüzü vardır. O da hukuktur. Biz hukuktan yanayız. Bize yapılan eziyetler nereden gelirse gelsin, biz onlara hukuku hatırlatacağız. Biz her şeyi görerek geldik" diye devam etti.

Bakan Bülent Arınç, "Bu olayı büyütürken hukuktan dışarı çıkarak, işin içine bir şeyler katarak bunu hükümet aleyhine kullanmaya kalkarsanız çok yanlış olur, buna halk inanmaz" görüşünü dile getirdi.
"HSYK ile bir kavgamız yok" diyen Arınç, "İstiyoruz ki HSYK günlük politik çekişmelerin dışında tamamen yargısal görevler yapsın" şeklinde konuştu.