"Arkasına Saklanacak Ağaç Dahi Bulamayacaklar"

"Arkasına Saklanacak Ağaç Dahi Bulamayacaklar"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kudüs'te sergilenen vandallığın, zulmün, hoyratlığın ilelebet devam etmesi mümkün değildir. Kendilerini Kudüs'ün sahibi sananlar,...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kudüs'te sergilenen vandallığın, zulmün, hoyratlığın ilelebet devam etmesi mümkün değildir. Kendilerini Kudüs'ün sahibi sananlar, yarın arkasına saklanacak ağaç dahi bulamayacaklarını bilmedirler" dedi.

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından düzenlenen Dünya İnsan Hakları Günü programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İTO Başkanı İbrahim Çağlar'ın vefatına ilişkin, "Kurucu üyelerimizden, kıymetli dost, dava arkadaşımız İTO Başkanı İbrahim Çağlar'ın ani vefat haberini almış olmamız üzüntü sebebimiz olmuştur. Ülkemizin en eski ve en büyük ticaret odasında çeşitli kademelerde üstlendiği sorumlulukları başarı ile yerine getiren Sayın Çağlar'dan beklediğimiz çok hizmetler vardı. Sayın Çağlar'a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, İTO camiasına, iş dünyamıza, milletimize baş sağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

ÜÇÜNCÜ ÇEYREKTEKİ DEV BÜYÜME

Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrekte yüzde 11,1 büyümesine ilişkin konuşan Erdoğan, "Sizlerle paylaşmak istediğim sevindirici olan husus, ülkemizin 2017 yılı üçüncü çeyrek büyüme oranının yüzde 11,1 olarak açıklanmasıdır. Bu oran ile Türkiye üçüncü çeyrekte dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olmuştur. Bu yıl birinci çeyrekte revize edilmiş hali ile yüzde 5,3, ikinci çeyrekte yüzde 5,4 büyüyen Türkiye, böylece üçüncü çeyrekte neredeyse ikinci yarının tamamına denk bir büyüme oranına ulaştı. İnşallah yılın tamamında da en az yüzde 7 civarında bir büyüme oranı elde etmeyi hedefliyoruz. Büyütmede yatırımcıların ciddi katkısının olması elde edilen başarının kalıcılığına işaret ediyorlar. Bu rakamlarla ülkemizi zayıf göstermek için var güçleri ile çalışan iç ve dış fesat odaklarına en güzel cevabı verdiğimize inanıyorum. Türkiye kendisine güvenen, inanan, yatırım yapan hiç kimseyi sukutu hayale uğratmamıştır. Bizimle olanlar kazanacak, bizim karşımızda yer alanlar kaybedecektir" diye konuştu.

"BAĞIMSIZ FİLİSTİN DEVLETİ KURULANA KADAR BU MÜCADELE BİTMEYECEK"

ABD'nin Kudüs kararının yok hükmünde olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistinli mazlumlara selam gönderdi, işgalci İsrail'e sert eleştiriler yöneltti. Erdoğan, "Kudüs'te sergilenen vandallığın, zulmün, hoyratlığın ilelebet devam etmesi mümkün değildir. Kendilerini Kudüs'ün sahibi sananlar, yarın arkasına saklanacak ağaç dahi bulamayacaklarını bilmedirler" dedi.

Erdoğan, "1967 sınırları içerisinde başkenti doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen Filistin devleti kurulana kadar bu mücadele bitmeyecek. Bu böyle biline" diye de ekledi.

(Derya Yetim - Nurullah Geylani/İHA)

Kaynak:IHA