Arslan: Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor

Arslan: Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor
Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, Oda başkanlığına kazandırdıkları 17 dönüm arazide seracılık yaparak yetiştirdikleri 260 bin fideyi vatandaşlara 1,5 lira gibi cüzi bir rakamla dağıttıklarını belirtti.

Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, yaptıkları çalışmalarla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Rize Arslan, yazılı açıklamasında Rize Ziraat Odasına 17 dönümlük araziyi kazandırdıklarını kaydederek, “Rize Ziraat Odası Olarak Fatih Mahallesinde bulunan 17 dönümlük bir araziyi alarak görev ve sorumluluk alanımızı genişletme imkânı bulduk. Bu kapsamda böylesine büyük bir arazide neler yapabiliriz konusunda istişarelerde bulunarak kısa zamanda 260 bin fideyi yaptığımız sera sisteminde yetiştirerek bir buçuk TL karşılığında vatandaşlarımıza dağıtma imkânına sahip olduk. Ayrıca, Arazinin büyük ve ulaşımı rahat olduğundan dolayı Milli Eğitim Müdürlüğümüzle temasa geçerek öğrencilerimize aşılama nasıl yapılır, toprağa fide nasıl dikilir konularında uzman ekiplerimiz tarafından uygulamalı olarak faaliyetlerde bulunacağız.” diye konuştu..

‘Çayımıza sahip çıkacağız’

Arslan, “Karadeniz Bölgesi İçin Çay önemli bir değerdir. Bu değeri daha yukarılara çıkarmak ve Dünyada adından bahsettirmek istiyorsak çayımıza ve ÇAYKUR'a sahip çıkmamız gerekiyor. Yaklaşık 204 bin üreticiyi yakından ilgilendiren çay bitkisinin kalitesi bahçede başlar. Ne kadar kaliteli yaprak toplarsak damak tadına o kadar hitap eder. Bizler Ziraat Odası olarak çayı, ÇAYKUR’u ve bölgede faaliyet içinde olan insanımızı her ortamda anlatmaya ve savunmaya devam edeceğiz. Çayın bugünlere kadar gelmesinde Alirıza Erten ve Zihni Derin nasıl emek ve çaba göstermişse aynı çaba ve emeği bizlerde göstermemiz gerekiyor.” dedi.

‘Sahada olmaya devam edeceğiz’

“Çay kampanyası başladığı zaman Meclis ve Yönetim Kurulu ile yaptığımız toplantılarımızda aldığımız karalar doğrultusunda arkadaşlarımızla sahaya indik. Bu kapsamda ilk olarak fabrika Müdürlerini ziyaret ederek yaşanan ve yanabilecek aksaklıklarla ilgili istişareler yaparak üreticiden gelen istekleri yerinde değerlendirme imkânı bulduk.” ifadesinde bulunan Arslan, ÇAYKUR’un 2. sürgün yaş çay kampanyasını değerlendirerek, “Bilindiği üzere ÇAYKUR 1’ci sürgün yaş çay kampanyasını 194 bin 351 tonla tamamlamış olup hiçbir aksaklık meydana gelmemiştir. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü 4 Temmuz günü yaptığı yazılı açıklamada 2’ci sürgün yaş çay kampanyasının açıldığını duyurdu. Bizlerde Rize Ziraat Odası olarak 2’ci sürgün kampanyasının genelde ülkemize özelde ise, Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
11 Yorum