Arslan: Yaş Çay Fiyatı ile Destekleme Ücretinin Arttırılması Olumlu Bir Adım Olacaktır

Arslan: Yaş Çay Fiyatı ile Destekleme Ücretinin Arttırılması Olumlu Bir Adım Olacaktır
Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, yaş çay fiyatının enflasyon karşısında gün geçtikçe eridiğinden yaş çay fiyatına ek ödeme verilmesini ve destekleme ücretinin 30 kuruştan 1 liraya çıkarılmasını talep ettiklerini söyledi.

Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, yaş çay fiyatının enflasyon karşısında erimesi dolayısıyla üreticilerin gelir kaybı yaşadıklarını ve bu nedenle üreticilerin desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, yaş çay fiyatına ek ödeme verilmesi gerektiği ve yaş çay destekleme ücretinin de 30 kuruştan 1 liraya çıkarılmasını talep ettiklerini kaydetti.

Rize Ziraat Odası Başkanı Arslan, yaptığı açıklamada, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de zor şartlarda üretim yapan üreticilerin mutlaka desteklenmesi gerektiğini kaydederek Rize Ziraat Odası olarak çay üreticilerinin acil olarak destek görmesi gerektiğini vurguladı. Bundan sonraki süreçte verilebilecek olan desteklerin, özellikle enflasyon karşısına eriyen yaş çay ücretinin artırılması konusunun üreticiler için olumlu bir adım olacağını belirten Arslan, hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize'ye geleceğini kaydederek, "Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşme imkanı bulabilirsek bu konuda üreticilerimizin mağduriyetini en aza indirmek için 30 kuruş olan destekleme fiyatının 1 liraya çıkarılması ve yaş çay ücretine ek ödeme için kendisinden talepte bulunacağız" dedi.

Arslan, yaş çay ile ilgili taleplerine bölgede bulunan bütün siyasi partilerin il başkanları ile STK ve oda başkanlarının ciddi bir şekilde destek vermesini beklediklerini kaydederek, "Bu konuda bölgenin tek geçim kaynağının çay üretimi olduğundan dolayı Cumhurbaşkanımızın gerekli desteği vereceğine inancımız tamdır" diye konuştu.

Arslan'ın talepleri

Arslan'ın görüşme imkanı bulması halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapacağı talepler şu şekilde:

- Yaş çay destekleme ücretinin 30 kuruştan 1 liraya çıkarılması

- Tüm çay üreticilerine mazot, gübre ve işçilik desteği verilmesi için ÇKS’de düzenleme yapılması

- Çay üreticilerinin sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanması

- Özellikle yaş çayın toplatılması sırasında nakit ödemede bulunulması dolayısıyla çay üreticilerine düşük faizli kredi imkanı sağlanması

- Çay üreticilerinin sorunlarının çözümü için sürekli bir komisyon oluşturulması.

Kaynak:İBRAHİM KÖROĞLU

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
15 Yorum