Artık “Allah’ımıza Hamdolsun” Denilecek

Artık “Allah’ımıza Hamdolsun” Denilecek
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli tarafından yayımlanan karara göre, Jandarmadan sonra Türk Silahlı Kuvvetlerinde de yemek duası artık "Allah'ımıza...

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli tarafından yayımlanan karara göre, Jandarmadan sonra Türk Silahlı Kuvvetlerinde de yemek duası artık "Allah'ımıza hamdolsun" diye başlayacak.

İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgeyle Jandarmanın yemekten önce yaptığı dua "Allah'ımıza hamdolsun" olarak değiştirilmişti. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli tarafından yayımlanan kararın ardından TSK'daki yemek duası da değişti. Buna göre "Tanrımıza hamdolsun" ifadesi yerine "Allah'ımıza hamdolsun" denilerek yemek duasına başlanacak.

Diğer taraftan, askeri cenazeler için düzenlenen törende bando takımı tarafından çalınan cenaze marşı da değiştirilerek Buhurizade Mustafa Itri'nin "Tekbir" adlı eserinin çalınması talimatı verildi. Buhurizade Mustafa Itri'nin "Tekbir" adlı eseri ilk olarak Şırnak'ta 11 Ağustos'ta bölücü terör örgütü mensupları ile girdiği çatışma sonucu şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Muhammed Meriç'in cenaze töreninde Jandarma Bandosu tarafından top arabasının geçişi sırasında çalınmıştı.

Kaynak:IHA