'Artist yapacağım' vaadiyle 19 kızı dolandırdı

'Artist yapacağım' vaadiyle 19 kızı dolandırdı
Oyuncu olma hayali kuran 19 kişinin hayalleri dolandırıcıya takıldı. A.C.G.'nin daha önce 4 bayanı manken yapma bahanesiyle dolandırması üzerine tutuklanarak cezaevine gönderildiği tespit edildi.

İzmir'de bir kişi, Yavuz Bingöl'ün yönetmenliğini yapacağı filmde oyuncu bulmak için gazete ilanı vererek başvuranları dolandırdı. Oyuncu olma hayali kuran 19 kişinin hayalleri dolandırıcıya takıldı.

Emniyete başvuran Yavuz Bingöl'ün avukatı N.Ş., Bingöl'ün yönetmenliğini yaptığı "Sarı Gelin" filminde oynatmak üzere bir gazeteye ilan verildiğini ve 150 TL para alarak adaylık formu düzenlendiğini söyleyerek şikayette bulundu. Polis ekiplerince yapılan araştırma sonucunda belirlenen adrese baskın düzenlendi. Baskında A.C.G. isimli zanlı yakalandı. İşyerinde adaylık formu dolduran 19 kişi de ifadeleri alınmak üzere emniyete getirildi. Zanlı A.C.G.'nin bir gazeteye Yavuz Bingöl yönetmenliğinde sezonda çekilecek olan yılın olayı olmaya aday filmi için 05-50 yaşlarında bay bayanlar aranıyor" şeklinde ilan verdiği belirlendi. A.C.G.'nin daha önce 4 bayanı manken yapma bahanesiyle dolandırması üzerine tutuklanarak cezaevine gönderildiği tespit edildi. Dolandırıcılık ve sahtecilik suçlarından kaydı bulunan zanlı adliyeye sevk edildi.

Emniyet yetkilileri, meşhur olma umuduyla bu tür hataların yapılmaması gerektiğini bildirdi.