Artvin-Ardahan Karayolunda Heyelanlara Neden Olan Kayalar Temizleniyor

Artvin-Ardahan Karayolunda Heyelanlara Neden Olan Kayalar Temizleniyor
Artvin'de karayolu güvenliğini tehdit eden yamaçlardaki kayalar, endüstriyel dağcılar tarafından temizleniyor.

Artvin-Şavşat karayolunda endüstriyel dağcılar, karayolunda gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra halatlarla tırmandıkları yamaçlardan karayoluna düşme riski olan kayaları levye, kriko ve bazen de patlatma yönetimiyle kontrollü şekilde düşürüyor.

Artvin'de son zamanlarda sıklıkla meydana gelen heyelanlar nedeniyle Karayolları Bölge Müdürlüğü önlem çalışmalarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Artvin-Ardahan Karayolunun 18. ve 22. kilometresi Varyant mevkiinde meydana gelen heyelanlar nedeniyle yol ulaşıma kapanmış maddi hasarlar oluşmuştu.

Karayolları ekipleri yolu ulaşıma açsa da çevredeki kayalar tehlike saçmaya devam ediyordu. Bu kapsamda Karayolları Bölge Müdürlüğünce trafik güvenliğini tehdit eden bölgede risk tespit edilen yamaçlardaki taş ve kayalar temizlenmeye başlarken, çalışmaların endüstriyel dağcılar tarafından yıl içinde devam edeceği öğrenildi.

artvin-ardahan-karayolunda-heyelanlara-neden-olan-kayalar-temizleniyor-1.jpg

artvin-ardahan-karayolunda-heyelanlara-neden-olan-kayalar-temizleniyor-2.jpg

artvin-ardahan-karayolunda-heyelanlara-neden-olan-kayalar-temizleniyor-3.jpg

artvin-ardahan-karayolunda-heyelanlara-neden-olan-kayalar-temizleniyor-4.jpg

artvin-ardahan-karayolunda-heyelanlara-neden-olan-kayalar-temizleniyor-5.jpg

artvin-ardahan-karayolunda-heyelanlara-neden-olan-kayalar-temizleniyor-6.jpg

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.