Artvin Atabarı Kayak Merkezi 530 Metre Uzunluğunda Telesiyeje Kavuşuyor

Artvin Atabarı Kayak Merkezi 530 Metre Uzunluğunda Telesiyeje Kavuşuyor
Artvin’in Atabarı Kayak Merkezi’nde yapılacak olan 530 metre uzunluğundaki telesiyej için tanıtım programı düzenlendi.

Artvin merkeze yaklaşık 16 kilometre uzaklıktaki Mersivan Atabarı Kayak Merkezi’nde düzenlenen tanıtım programına, Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Dr. Özer Ayık, davetliler ile vatandaşlar katıldı.

artvin-atabari-kayak-merkezi-530-metre-uzunlugunda-telesiyeje-kavusuyor-1.jpg

Tanıtım programında bir konuşma yapan Artvin Valisi Necmettin Kalkan, “Yaklaşık 1,5 yıldır inşaatı durmuş kayak tesisi vardı. En büyük güç, destek Sayın Genel Müdür yardımcımız Mehmet Kocatepe ve kayak federasyonu başkanımızın burada bulunması ve bu iradeyi ortaya koymasıdır. Onlar her zaman Artvin’in gençliğini, sporunu takip etmişlerdir, ediyorlar ve bundan sonrada edeceklerdir. Gönül bu pistin Kafkasör’e kadar uzamasını arzu ediyor. Uzun bir piste sahip olmalıyız. Bu pist Artvin için yeterli bir pist değil. Federasyon başkanımız burada. Ben bununda sözünü almış kabul ediyorum. Enerji önemli bir sorun, bu sorunun çözümünü ben valilik olarak üstleneceğime söz verdim. Bugünden tezi yok çalışmalara başlayacağız. İnanıyorum ki telesiyejin bitimiyle birlikte eğer hava şartları da engel olmazsa buranın elektrik sorununu da çözmüş olacağız. Tüm finansmanını da valilik olarak biz karşılayacağız. Bir gün buradan Kafkasör’e kadar kayma imkanına sahip olacağız” dedi.

necmettin-kalkan.20120920203943.jpg

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Dr. Özer Ayık ise “Ülkemizin nadide köşelerinden birisi olan bu kayak merkezinde şahsım ve federasyon personelimle birlikte bulunmaktan dolayı duyduğum mutluluğu belirtmek istiyorum. Kayak merkezinin hikayesini sizlerle paylaşmak istiyorum. 2008 yılında ülkemizde kayak merkezlerinin oluşumu ve kış sporlarında var olan potansiyelin değerlendirilmesi adına büyük bir yatırım hamlesi başlatıldı. Bu hamle özellikle 2011 yılında Erzurum’da yapılan Dünya Üniversiteler Kış Olimpiyatlarının getirdiği hareketlilikle tüm ülkeye yayılan bir hamle oldu. Tam bu aşamada bu cennet köşe gözden kaçmışken, unutulmuşken Sayın Genel Müdür Yardımcım Mehmet Kocatepe devreye girdi. Planda bile yokken onun çabaları ile yatırım planına alındı. Eylül ayında bu gelişmeler olurken 2008 yılında hemen genel müdürümle yurt dışına gidildi. Bu görmüş olduğumuz teleski olarak tabir edilen mekanik tesis yurt dışından temin edildi. Zor şartlarda hava muhalefetine rağmen 2008 yılının aralık ayında hizmete girmiş oldu. Oranın açılışında da yine hep beraber buradaydık. Teleski tesisinin buranın potansiyeli için küçük sayılabilecek bir tesis olduğunu ve bu dağın gelişimi açısından yeni tesislere ihtiyaç olduğunu da o gün belirtmiştik. Ve o günkü sözlerin bugün gerçekleşiyor olması bizi sevindiriyor. Daha sonraki gelişmede yine Sayın Kocatepe’nin büyük gayreti ve çabasıyla bu teleksi tesisi yatırım programına alındı. İhaleleri kayak federasyonumuz tarafından yapıldı. Bu tesis dünyanın en modern kayak teleski tesislerinden bir tanesi. Tabi ki biraz şanssızlığımızda oldu. Bu ilk tesis belki rekor bir süre gibi bir buçuk aylık bir sürede tamamlandı. Ama bazı olumsuz şartlardan dolayı bu tesisin yapımı birazcık uzadı ama inanın elimizde olmayan nedenlerle uzadı. Böylesine dik bir eğimde ve böylesine güzel bir orman alanı içerisinde bu zor şartlarda ağaç kesmek birazcık belimizi büktü” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe ise, “Artvin’in geleceği turizmse bunun da merkezi Atabarı Kayak Merkezi olacak. Bu işin belki çok başlangıcı olacak. Yüreğimdekini söylüyorum, gün gelip belki kayakları ayağımıza takıp şu zirveden Kafkasör’e kadar kayakla kayabileceğimiz günlerde olacak” şeklinde konuştu.

Tanıtım programın ardından Vali Kalkan ve beraberindekiler kayak merkezinde bir süre incelemelerde bulundu.

artvin-atabari-kayak-merkezi-530-metre-uzunlugunda-telesiyeje-kavusuyor-2.jpg