Artvin İskebe Deresi Köprüsü’ne Kavuşacak

Artvin İskebe Deresi Köprüsü’ne Kavuşacak
Artvin Belediyesi'nin vizyon projelerinden yapımı devam etmekte olan cezaevinden Yeni Mahalle'ye alternatif yol projesi kapsamında, İskebe Deresi'nde yapılacak...

Artvin Belediyesi'nin vizyon projelerinden yapımı devam etmekte olan cezaevinden Yeni Mahalle'ye alternatif yol projesi kapsamında, İskebe Deresi'nde yapılacak olan 90 metrelik köprü için DSİ, 2017 yılı ek yatırım programı teklif listesine alarak orman ve Su İşleri Bakanlığı'na iletti.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile yaptığı görüşmede, vizyon projelerinden biri ve trafiği rahatlatacak olan Cezaevinden, Yeni Mahalleye ulaşımı sağlayacak 12 metre genişliğinde yolun İskebe Deresiyle kesiştiği noktada, olası taşkınlarda yolun kapanmakta olduğu bahsiyle trafik, can ve mal güvenliği açısından köprü talebinde bulundu. Bu talep üzerine Bakan Veysel Eroğlu, köprünün inşasıyla ilgili gerekli birimlere talimatları verdi. DSİ'nin 10 milyon keşif bedeliyle Artvin Merkez İskebe Deresi Köprüsü'nü 2017 yılı ek yatırım programına dahil ederek bakanlığa gönderdiği belirtildi.

Kaynak:IHA