Artvin Kültür Sokağında Son Adım

Artvin Kültür Sokağında Son Adım
Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, yapımı devam eden Sabit Osman Avcı Hürriyet Caddesi Kültür Sokağı'nda, incelemelerde bulunarak yılsonuna kadar...

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, yapımı devam eden Sabit Osman Avcı Hürriyet Caddesi Kültür Sokağı'nda, incelemelerde bulunarak yılsonuna kadar bitirilmesi talimatını verdi.

Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe'nin vizyon projelerinden biri olan Hürriyet Caddesi Kültür Sokağı'nda çalışmalar hız kesmeden devam ederek sona yaklaşıldı. 2017 yılı içerisinde yapımına başlanan 380 metre uzunluğunda ki Sabit Osman Avcı Hürriyet Caddesi'nde bulunan tüm binalar yöre mimarisine uygun şekilde dış cephe kaplaması yapılarak alt ve üst yapı işlemlerine geçildi. Yaklaşık 4 bin metrekare alanda alt yapı ve zemin kaplama çalışmaları devam eden Kültür Sokağı'nda son adıma gelindi.

Artvin Belediyesi Engelsiz Yaşam Kültür Sanat Merkezi önünde devam eden alt yapı ve peyzaj çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, cadde esnafıyla sohbet ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Kocatepe "Şehrimize ayrı bir vizyon katacak projemizde sona yaklaştık. Hava şartları el verdiği sürece aralıksız çalışmalarımız devam ederek yılsonuna kadar bitirmiş oluruz. Projemizde her ayrıntı detaylı şekilde düşünülerek uygulanıyor. Bu yüzden caddemiz adına yakışır bir şekilde bölgeye örnek teşkil edecek. Çalışmalarımız esnasında çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz ama cadde tam anlamıyla bittiğinde ortaya tüm olumsuzlukları unutturacak güzel bir Kültür Sokağı ortaya çıkacaktır" dedi.

Yöre mimarisine uygun şekilde yapılan bina dış cephe giydirmeleri sonrasında Belediye teknik ekipleri, Çedaş ve Tük Telekomun koordineli şekilde yürüttüğü alt yapı çalışmalarına da başlandı. Alt yapı çalışmalarıyla birlikte devam eden üst yapı çalışmalarında, binaların birinci katına uygulanan traverten patlatma taş döşeme, zemine dekoratif parke taşı döşeme, aydınlatma direkleri, binalar arası ters lale şerit led aydınlatma, lavabolar, çeşmeler, ağaçlar, çiçeklikler, banklar ve iş yerlerine ahşap görünümlü özel tasarımlı led aydınlatmalı tabela ile birlikte peyzaj çalışmaları devam ediyor.

Artvin Kültür Sokağında Son Adım

Artvin Kültür Sokağında Son Adım

Artvin Kültür Sokağında Son Adım

Kaynak:IHA