Artvin’de "15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı" Kuruldu

Artvin’de "15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı" Kuruldu
Artvin Valiliği, Artvin Belediyesi, Artvin Orman Bölge Müdürlüğü ve Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Artvin-Borçka karayolunun Ormanlı...

Artvin'de 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı kuruldu.

Artvin Valiliği, Artvin Belediyesi, Artvin Orman Bölge Müdürlüğü ve Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Artvin-Borçka karayolunun Ormanlı köyü mevkiinde FETÖ'nün darbe girişiminde şehit düşenler için hatıra ormanı kuruldu. 249 ıhlamur fidanının toprakla buluşturduğu ormanın fidan dikme etkinliğine 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan Polis Özel Harekat 3. Sınıf Emniyet Müdürü Dursun Acar'ın kız kardeşi Sevgi Akıllı, Artvin Valisi Ömer Doğanay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, Orman Bölge Müdürü Selim Gurbetoğlu, şehit ve gazi aileleri, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Artvin Valisi Ömer Doğanay, "15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı'nda 249 ıhlamur fidanını toprakla buluşturulduklarını dile getirerek, "Her bir fidana hain darbeye direnirken şehit düşen kahramanlarımızın isimlerini verdik. 15 Temmuz'da ülkemizi ve milletimizi canları pahasına koruyan şehitlerimizi her zaman minnet ve şükranla anacağız. Biz millet olarak şehitleriyle beraber yaşayan bir milletiz. Bunun bir örneğini burada oluşturacağımız şehitler hatıra ormanında yaşayacağız. Geçen haftalarda Makedonya'dan makul bir ses "Siz böyle iseniz demokrasiyi lügatinizden çıkarın. Artık yükselen güneşin yükselişini kabul edin" dedi Avrupa'ya. Onlar kabul etsin inşallah bizde bu yükselen güneşi artık görelim ve inanalım. İçerdeki ve dışarıdaki düşmanlara karşı en ciddi cevabımız üzümün çöpünü, armudun sapını bir tarafa bırakıp kardeşçe uhumetinizi artırmamızdır. Bizi biz yapan manevi milli değerlerimize sahip çıkmamızdır. İnşallah şehitlerimizin anısına dikeceğimiz bu fidanlar ağaç olsun, ağaçlar orman olsun, vatanımın, milletimin yolu hep açık olsun" ifadelerini kullandı.

Orman Bölge Müdürü Selim Gurbetoğlu ise yaptığı konuşmada, "Vatan savunmasında hep önde olmuş, Artvin ilimizin şehitleri Dursun Acar ve Erol İnce ile birlikte 249 kişiyi 15 Temmuz Şehitleri adlarına 249 adet ıhlamur fidanını toprak ile buluşturacağız. İnşallah 15 Temmuz Şehitler Ormanı neslimizin, şehitlerimizi her zaman hatırlanmasını sağlayacak ve millet olarak dirliğimiz, birliğimizin nişanesi olacaktır. Genetik şifresi kahramanlık olan bu asıl millet için, toprakları şehit kanlarıyla sulanmış vatanımız için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada yılmadan, usanmadan, daha da azim ve gayretle çalışacağımızı, şehitlerimizin manevi huzurunda taahhüt ediyoruz. Tüm şehitlerimizi, minnetle, şükranla ve rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

Artvin’de

Artvin’de

Artvin’de

Kaynak:IHA