Artvin'de eroin operasyonu

Artvin'de eroin operasyonu
Artvin ilinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğ'ne bağlı ekipler bir araçta düzenledikleri operasyonda 10 kilo, 591 gram eroin ele geçirildi.

Olaya ilgili S.G ve M.T adlı kişiler gözaltına alınırken, söz konusu eroinlerin kokusu hissedilmemesi için üzerlerine biber sürüldüğü belirtildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu "Artvin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince ilimiz güzergahının son dönemde kaçakçılık yapan şahıslarca kullanıldığının değerlendirilmesiyle yapılan çalışmalarda il merkezimizde gerçekleştirilen operasyonda şüpheli araç içerisinde zulalanmış vaziyette 20 paket halinde, 10 kilo 591 gram 'Uyuşturucu Eroin maddesi' bulunarak el konuldu, Olayla ilgili 2 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, şüpheli şahıslar hakkında işlemlerin ardından adli makamlara intikal ettirileceklerdir" dedi.

Vali Yemlihalıoğlu 2011 yılı ile ilgili olarak değerlendirmede bulunarak "144 bin 017 paket gümrük kaçağı sigara, 7 bin 80 Litre gümrük kaçağı akaryakıt, 379 kg gümrük kaçağı et, 3 bin 628 adet gümrük kaçağı saat, 390 adet gümrük kaçağı gözlük, 150 kg. gümrük kaçağı Rus taşı tespih ele geçirilmiş, 52'si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 172 şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır. Artvin Emniyet teşkilatının suçlularla mücadelesi kararlı bir şekilde devam edecektir. İl Emniyet teşkilatımızı başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum" diye konuştu.

Öte yandan uyuşturucunun ele geçirildiği otomobilin sürücüsü, bir yakınlarının düğünü için Ağrı'dan İstanbul'a gittiklerini söyledikleri, uyuşturucu paketlerinin üzerine de kokusunun hissedilmemesi için biber sürdükleri iddia edildi.