Artvinde ölü sayısı 5 oldu

Artvinde ölü sayısı 5 oldu
Artvin'in Borçka ilçesinde 4 katlı binanın enkazından 2 kişinin cesetleri çıkarıldı. İlçede evini sel suları basan 80 yaşındaki bir nine boğularak can verdi. Selde ölü sayısı 5'e yükseldi.

Artvin'in Borçka ilçesinde 4 katlı binanın enkazından 2 kişinin cesetleri çıkarıldı. İlçede evini sel suları basan 80 yaşındaki bir nine boğularak can verdi. Bir kadının cesedi köprü ayağından çıktı. Dün de 1 kişi hayatını kaybetmişti.

4 KATLI BİNANIN ENKAZINDAN İKİ CESET ÇIKTI

Artvin'in Borçka ilçesinde sağanak sonucu yıkılarak heyelan altında kalan evin enkazında kalan 3 kişiden 2'sinin cesedi çıkarıldı.

Borçka'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Kale köyünde, muhtar Yusuf Demirci'ye ait 3 katlı evin yıkılması sonucu enkaz altında kalan 3 kişinin kurtarılması için Trabzon, Rize, Giresun ve Erzurum'dan gelen sivil savunma ve AKUT ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonucu, Hacer (54) ve Neşe Demirci'nin (17) cesetleri çıkarıldı.

Ekipler, Ali Demirci'nin (54) kurtarılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Borçka ilçesinde sağanak sonucu yıkılarak heyelan altında kalan evde bulunan 35 yaşlarındaki Gülsüm Demirci hayatını kaybetmiş, 3 yaşındaki Beyzanur Demirci ise sabaha karşı sağ olarak çıkartılmıştı.

İlçenin Demirciler köyünün Ormanlı Mahallesi'nde, sel sularının evine girdiği Nafiye Şimşek (80) ise evde boğularak hayatını kaybetmişti.

KÖPRÜ AYAĞINDA KADIN CESEDİ

Artvin Borçka  karayolu üzerindeki 13 nolu köprünün ayağında  bulunan kadın cesedi ile ilgili kimlik belirleme çalışmaları sürüyor.

80 YAŞINDAKİ NİNE EVİNDE BOĞULDU

Artvin'in Borçka ilçesinde sağanak sonucu, 80 yaşında bir kişi sel sularında boğularak öldü.

İlçenin Demirciler köyünün Ormanlı Mahallesi'nde, sel sularının evine girdiği Nafiye Şimşek (80), evde boğularak hayatını kaybetti.

Şimşek'in cesedi vatandaşlar tarafından bulundu.

Öte yandan, Borçka'nın Kale köyünde, sağanak sonucu yıkılarak heyelan altında kalan evde bulunan Demirci ailesinden 3 kişiye ise ulaşılmaya çalışılıyor.

Yıkılan evde enkaz altında kalan 3 yaşındaki Beyzanur Demirci ise sabaha karşı sağ olarak çıkartılmıştı.

Borçka ilçesinde sağanak sonucu yıkılarak heyelan altında kalan evde bulunan 35 yaşlarındaki Gülsüm Demirci hayatını kaybetmişti.

ÇEVRE VE ORMAN BAKANI EROĞLU: ÖLÜM HADİSELERİ DERE YATAĞINDA ÇÖKEN BİR BİNADAN KAYNAKLANMIŞ

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Borçka'daki selde ölümlerin dere yatağında çöken bir binadan kaynaklandığını belirterek, ''Sabahleyin 4'tü ölü sayısı. Bir kişiyi bulamamışlardı. Onun da hayatını kaybettiğini tahmin ediyoruz. Şu anda 5 vatandaşımız hayatını kaybetti'' dedi.

Eroğlu, Devlet Meteoroloji İşleri Konferans Salonu'nda düzenlenen meteorolojik verilerin hızlı elde edilmesinde kullanılacak yüksek performanslı bilgisayar ile meteorolojik araçların kalibre edileceği kalibrasyon merkezinin açılışı için düzenlenen törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Artvin'deki selde ölü sayısı 5'e yükseldi. Felaket bölgesine gidecek misiniz?'' sorusuna Bakan Eroğlu, ''Arkadaşlarımız, valimiz orada. Orada ölüm hadiseleri dere yatağında çöken bir binadan kaynaklanmış. Sabahleyin 4'tü ölü sayısı. Bir kişiyi bulamamışlardı. Onun da hayatını kaybettiğini tahmin ediyoruz. Şu anda 5 vatandaşımız hayatını kaybetti'' yanıtını verdi.

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, daha önceden planlanmış programı bulunduğunu Muş, Bitlis ve Bingöl illerine gideceğini belirterek, şöyle konuştu: ''Ama dediğim gibi arkadaşlarımız şu anda orada, gereken ne ise yapılıyor. Sonrasında da yaraların sarılması için gerekenler yapılacak, ama şu anda bizim bu haftaki programımız daha önce planladığımız gibi Muş, Bitlis ve Bingöl.'' 

 

ÖNCEKİ HABERLERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/artvinde-selde-olen-sayisi-4-8579.htm

https://www.olay53.com/haber/artvinde-sel-2-olu,-2-kayip-8560.htm