Artvin’deki Serginin Favorisi, Koç Boynuzu Bıçaklar Oldu

Artvin’deki Serginin Favorisi, Koç Boynuzu Bıçaklar Oldu
Artvin'in Şavşat ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından bu yıl içerisinde açılan kurslarda ilçe halkından birçok kişi bu kursları...

Artvin'in Şavşat ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından bu yıl içerisinde açılan kurslarda ilçe halkından birçok kişi bu kursları başarıyla tamamlayarak belgelerini aldı.

Çeşitli dallarda açılan kurslarda kursiyerler usta öğreticiler tarafından yetiştirildiler. Kurslarda mesleki ve sosyal kültürel eğitim dışında Atatürk İlkeleri, ev ekonomisi, çocuk bakımı ve sağlık gibi kişilerin güncel hayatta karşılaşabileceği konularla ilgili bilgiler verildi.

Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü tarafından bu yıl ilk defa açılan "Şavşat Bıçakları" ise sergiyi gezmeye gelenlerin ilgi odağı oldu. Şavşat bıçaklarını inceleyen vatandaşların özellikle saplarının koçboynuzundan yapılmış olan yöreye özgü bıçaklar dikkatini çekti.

Halk eğitim merkezinde açılan kurslara katılarak el becerilerini ve bilgi birikimlerini artıran kursiyerler ise belgelerini alırken büyük bir mutluluk yaşadılar. Kursiyerler, "Aile ekonomimize katkı sağlayabilecek bilgilerle donatılmış olmamız bize öz güven kazandırdı. İnşallah çeşitli kredi destekleri ile bizlerde buradan elde etmiş olduğumuz bilgilerle kendi iş yerlerimizi açabiliriz" dediler.

Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan çeşitli kurslarda 6 Bin 400 Nüfuslu Şavşat'ta 2 binden fazla kişi bu kurslarda iştirak ederek belge aldı.

Artvin’de Ki Serginin Favorisi, Koç Boynuzu Bıçaklar Oldu

Artvin’de Ki Serginin Favorisi, Koç Boynuzu Bıçaklar Oldu

Artvin’de Ki Serginin Favorisi, Koç Boynuzu Bıçaklar Oldu

Kaynak:IHA