ASDEP Pilot İl Rize'de Tanıtıldı

ASDEP Pilot İl Rize'de Tanıtıldı
Rize Valiliği tarafından Rize'de Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi.

Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP)  kapsamında Vali Ersin Yazıcı, ASDEP'in paydaşları ile bir araya geldi.

Sosyal yardım ve hizmetlere ihtiyacı olan aile ve bireylerin tarafsız ölçütlere göre belirlenmesi, ailelerin bilgilendirilmesi, ailelerin sosyal yardım ve hizmetlerden yararlandırılması, diğer kamu hizmetlerine erişimlerinin sağlanması ve bu suretle yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve refah seviyelerinin yükseltilmesini amaçlayan ve bu sürecin tüm aşamalarında ailelere rehberlik edilmesini öngören bir program olan ASDEP tanıtım toplantısı Vali Ersin Yazıcı Başkanlığında, Valilik Toplantı Salonu’nda yapıldı.

asdep-rizede-tanitildi-2.jpg

Tanıtım toplantısına Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra, İl Garnizon Komutanı J.Kd.Alb. İsmet Cansaran, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap, İl Özel İdare Genel Sekreteri Şefik Aygöl, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, İlçe Kaymakamları, Kurum Müdürleri ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yetkilileri  katıldı.

asdep-rizede-tanitildi-3.jpg

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı, “Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün çalışmaları ve ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşlarının işbirliği içerisinde, aile ve bireylerin sorunları bütüncül bir bakış açısıyla ele alınmaktadır” dedi.

Bu proje ile devletin şefkat elinin uzatıldığını ifade eden Vali Yazıcı, “Türkiye Cumhuriyeti büyük ve güçlü bir devlet. Bu sosyal devletin gereğidir. Güçlü ve büyük devlet olmanın gereğinin, zor durumda olan vatandaşları kimseye muhtaç etmeden sahiplenmek olduğunu vurguladı.

Programda yaptığı konuşmasının devamında Vali Ersin Yazıcı, “2015 tarihinde pilot iller olarak belirlenen Sakarya, Kırıkkale, Ankara (Altındağ) ve Rize’de uygulanmaya başlanan Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) ile sosyal yardım ve hizmetlere ihtiyaç duyan aile ve bireylerin tespit edilmesi, sosyal yardım ve hizmetlerden yararlanmalarının sağlanması ve hayat koşullarının yükseltilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

ersin-yazici.20150129194923.jpg

ASDEP Programında görev alan sosyal hizmetler uzmanlarına tablet bilgisayarları, Vali Ersin Yazıcı, İl Garnizon Komutanı J.Kd.Alb. İsmet Cansaran ve Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap tarafından verildi.

Rize Valiliği talimatı doğrultusunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde ASDEP bürosu oluşturularak görevlendirmeler yapılmıştır ve ilgili meslek elemanlarınca incelemeler başlatıldı.

asdep-rizede-tanitildi-1.jpg

asdep-rizede-tanitildi-4.jpg