ASELSAN'dan RTEÜ'ye İşbirliği Ziyareti

ASELSAN'dan RTEÜ'ye İşbirliği Ziyareti
Askeri Elektronik Sanayi (ASELSAN) Mikroelektronik, Güdüm ve Elektro-Optik Grubu Heyeti, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)'ye AR-GE ve İnovasyon işbirliği ziyaretinde bulundu.

ASELSAN Mikroelektronik, Güdüm ve Elektro-Optik Grubu Müdürü Dr. İhsan Özsoy ve beraberindeki uzman heyeti, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ne ASELSAN ile üniversite arasında AR-GE ve İnovasyon işbirliği imkânlarını araştırmak maksadıyla bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bu kapsamda, ülkemiz savunma sanayi için çok önemli bir ihtiyaç olan “Görüntü Yoğunlaştırıcı Tüpler” konulu proje Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Bilim, Teknoloji ve İnovasyon’dan sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Midilli koordinatörlüğünde, Mühendislik fakültesi öncülüğünde, Fen Edebiyat Fakültesi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi ve Öğretim Elemanlarından oluşturulan uzman araştırma grubu ile ayrıntılı olarak tartışıldı.

aselsan-rteu-isbirligi-5.jpg

aselsan-rteu-isbirligi-6.jpg

Toplantıda, ASELSAN Mikroelektronik, Güdüm ve Elektro-Optik Grubu Müdürü Dr. İhsan Özsoy yapılması planlanan ortak çalışmanın ayrıntılarını anlattı. Yapılan görüşmeler sonucunda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi adına oluşturulan uzman grubunun, ASELSAN tarafından hazırlanmakta olan Görüntü Yoğunlaştırıcı Tüpler konulu projenin beş iş paketini yürütmeleri konusunda mutabakata varıldı.

aselsan-rteu-isbirligi-4.jpg

aselsan-rteu-isbirligi-7.jpg

AR-GE ve İnovasyon işbirliği çalışmalarından sonra Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz, ASELSAN uzman heyetini kabul etti. Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz, “Ulusal ve uluslararası araştırma kurumları ve üniversitelerle AR-GE ve İnovasyon kapsamında işbirliğine açığız. Bu tür işbirlikleri Üniversitemizin AR-GE ve İnovasyon alanında öncelikli hedefleri arasındadır. Bugün bunlardan birini daha yaşıyoruz. ASELSAN ile yapmış olduğumuz ön görüşmeler ve detaylı çalışmalar, işbirliğinin olacağı sonucunu ortaya koydu. Ülkemiz savunma sanayi için son derece stratejik olan böyle bir projede ortak olarak yer almak bizleri mutlu etti. İnşallah hazırlanmakta olan proje hedefine ulaşır ve bu hedefe ulaşmada biz de üniversite olarak gerekli bilimsel katkıyı sağlamış oluruz.” dedi.

aselsan-rteu-isbirligi-2.jpg

aselsan-rteu-isbirligi-1.jpg