Asılsız İhbar Gerekçesiyle İşine Son Verildi

Asılsız İhbar Gerekçesiyle İşine Son Verildi
Çaykur Rizespor Kulübünde çalışan kişi, "Mali İşler Müdürü hakkında güvenlik güçlerine asılsız FETÖ şikayetinde bulunduğu" iddiasıyla işten çıkarıldı.

Çaykur Rizespor Kulübü, "Mali İşler Müdürü M.T. hakkında güvenlik güçlerine asılsız FETÖ şikayetinde bulunduğu" gerekçesiyle malzemeci olarak görev yapan A.K'nin işine son verdi.

Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bir kişi, güvenlik güçlerini arayarak Çaykur Rizespor Kulübü Mali İşler Müdürü M.T'nin (35) 'Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği ve FETÖ üyesi olduğu' yönünde ihbarda bulundu.

Cumhuriyet Savcılığınca hakkında soruşturma başlatılan M.T, Rize Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından ifadesi alındıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında kulüp çalışanlarının bilgisine başvurulurken M.T'nin bilgisayar ve sosyal medya hesapları incelendi.

İnceleme sonucu M.T'nin darbeye destek vermediği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretinin söz konusu olmadığı belirlendi. Bu nedenlerle kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Yapılan incelemelerde M.T'yi şikayet eden kişinin kulüpte malzemeci olarak çalışan A.K. (30) olduğu anlaşıldı.

Mesai arkadaşı hakkında asılsız ihbarda bulunulduğu iddiasıyla kulüp tarafından A.K'nin işine son verildi.