Aşkelon’da Bir Araca Roket İsabet Etti

Aşkelon’da Bir Araca Roket İsabet Etti
İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarının ardından Hamas'ın silahlı kanadı El-Kassam Tugaylarının İsrail'e yönelik başlattığı roket...

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarının ardından Hamas'ın silahlı kanadı El-Kassam Tugaylarının İsrail'e yönelik başlattığı roket saldırısından Aşkelon kentinde bir araca roket isabet etti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırıları tüm şiddeti ile devam ederken, aralarında çocuklarında bulunduğu yüzden fazla sivil hayatını kaybetti. İsrail'in hava saldırıları sonrası Hamas'ın silahlı kanadı El-Kassam Tugayları, İsrail'e yönelik roket saldırısı başlatarak, saldırının İsrail ordusunun sivilleri hedef alması, çocukları ve kadınları öldürmesine yanıt olarak düzenlediğini açıkladı.

Roketler, Aşdod, Aşkelon ve Beersheba'ya düşerken, Aşkelon'da bir aracın isabet almasının ardından yangın çıktı. İsrailli sağlık görevlileri, roket saldırılarında ölen ya da yaralanan olmadığını bildirdi.

Öte yandan Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada, Gazze'de İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 209'a yükseldiği belirtildi.

Kaynak:IHA