Askeri helikopterle domuz avı

Askeri helikopterle domuz avı
Orgeneral Hasan Iğsız'ın askeri helikopterle piknik yapması ile ilgili görüntülerin ardından yeni görüntüler ortaya çıktı.

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın askeri helikopterle piknik yapması ile ilgili görüntülerin ardından yeni görüntüler ortaya çıktı 7. Ana Jet Üs Komutanlığı'na bağlı arama kurtarma helikopterinin amaç dışı kullanıldığı iddia edildi. Konu video, fotoğraf ve belgeler eşliğinde internet ortamına taşındı.

AMAÇ DIŞI
Video ve fotoğraflarda, Arama kurtarma filolarının Hava Kuvvetlerindeki fonksiyonu herhangi bir uçak kazasından sonra çok kısa bir sürede olay mahalline ulaşılması olan UH-1 H Genel Maksat Arama Kurtarma Helikopteri'nin amaç dışı kullanılmasına ait görüntüler var.

TOZ DUMAN İÇİNDE KALIYOR
Görüntülerden ilkinde helikopterle domuz avı yapılırken çekilmiş görüntüler yer alıyor. Helikopter Malatya kaysı bahçelerinde alçak uçuşla yaban domuzlarını takip ediyor. Helikopter o kadar alçalıyor ki domuzlar toz duman içinde kalıyor. Bu helikopteri de etkiliyor.



Diğer görüntüde ise daha tehlikeli sahneler var. Üstü buz tutmuş ve yer yer çatlaklar görünen bir gölün üstünde Helikopter sörf yaptırılıyor.

Üçüncü görüntüde ise helikopterle derin ve kayalık vadilere sert adrenalin dalışları yapılıyor. Cobra helikopterlerinin yapabildiği bu tür dalışlar, UH-1 arama kurtarma helikopterini oldukça zorluyor.





ARIZA YAPIYOR
Sonuçta helikopter aşırı yüklemeler ve amaç dışı kullanım nedeniyle arıza yapıyor ve 1 milyon dolarlık fatura ortaya çıkıyor.

Konuyla ilgili tüm görüntüler ve bilgiler internet ortamına ve video paylaşım sitelerine kondu.

Sitede yazılan bilgilerde; "Harekat Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay A.Y. tarafından buz tutmuş göl üstünde kızak kaydırmak, yaban domuzu kovalamak, kayalık vadilerde ölüme meydan okumak davranışlarına göz yumulmuştur." şeklinde iddialı cümleler var.


OLAYDAN SORUMLU TUTULULANLAR İSE:
7. Ana Jet Üs Komutanlığı Erhaç Malatya'da Arama Kurtarma Filo'sunda Harekat Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay A.Y., Meydan Harekat Komutanı Hava Pilot Binbaşı M.A. sorumluluğunda; Rahmi Ayhan Hava Pilot Yüzbaşı Arama Kurtarma Subayları Hava Pilot Yüzbaşı R.A, Üsteğmen N.B ve Üsteğmen E.