ASKON Rize, Rize İş Dünyası ile Moldova İş Dünyasını Buluşturacak

ASKON Rize, Rize İş Dünyası ile Moldova İş Dünyasını Buluşturacak
ASKON Rize Şube Başkanı Recep Ali Karakoyun, Kovid-19 nedeniyle küçülen pazarı büyütmek ve dünya pazarına açılmak amacıyla Antalya Şubesi ile birlikte Moldova’da “Moldova Ticaret Platformu” düzenleyeceklerini kaydetti.

ASKON Rize Şube Başkanı Recep Ali Karakoyun, 26-29 Mayıs 2021 tarihinde Moldova’da düzenleyecekleri “Moldova Ticaret Platformu”na ASKON üyesi olsun olmasın bütün iş insanların katılabileceğini kaydederek, katılım sağlamak isteyenlerin Rize Şubesi ile irtibata geçmeleri gerektiğini kaydetti.

Karakoyun, açıklamasında şunları kaydetti: “ASKON Rize Şubesi olarak Covit-19 pandemi döneminde iş dünyamızın yaşadığı sıkıntıların farkındayız. Bu nedenle daralan pazar şartlarını büyütmek için iş insanlarımızla beraber dünya pazarına açılıp hem pazar payını artırmak hem de ülkemizin ihracat payını büyütmeyi hedeflemekteyiz. ASKON olarak Rize’mizin iş insanlarını ASKON çatısı altında Moldova’ya götürmek için bir program düzenleyeceğiz. ASKON Antalya Şubemizle beraber 26-29 Mayıs tarihleri arasında düzenleyeceğimiz ‘Moldova Ticaret Platformu’na tüm Rizeli iş insanlarımızı davet ediyoruz. Moldova Ticaret Platformuna katılacak olan iş insanlarımız Moldova’daki iş insanlarına satabilecekleri ürünleri tanıtıp yüz yüze ticari toplantılar düzenlenecektir.

Aynı zamanda Moldova Dış İlişkiler Bakanı Aurelıo Cıocıo, Tarım Bakanı İon Perju, Türkiye Büyükelçisi Halil Gürol Sökmensüer protokol toplantıları yapılacaktır. Amacımız ülkemizin ihracat hacmini büyütmektir. Aynı zamanda Rizeli iş insanlarımızı dünya pazarına açmaktır.”

askon-rize-moldova-ticaret-platformu.jpg