ASKON Rize Şube Başkanı Karakoyun: Karadeniz Bölgesi Unutuldu Mu?

ASKON Rize Şube Başkanı Karakoyun: Karadeniz Bölgesi Unutuldu Mu?
ASKON Rize Şube Başkanı Recep Ali Karakoyun, Kovid-19 ile mücadele kapsamındaki risk haritasında sarı ve turuncudan kırmızıya geçen il sayısının artmasına rağmen yasakların sadece Karadeniz Bölge illerinde uygulanmasına tepki gösterdi.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Rize Şube Başkanı Recep Ali Karakoyun, Türkiye koronavirüs risk haritasında sarı ve turuncudan kırmızıya geçen il sayısında ciddi oranda artış olmasına rağmen yasakların sadece açıklanan ilk haritada kırmızı kategoride yer alan Karadeniz Bölge illerinde uygulanmasını eleştirdi.

ASKON Rize Şube Başkanı Karakoyun, yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere 1 Mart’ta yapılan değerlendirmeler sonucunda Karadeniz’deki illerimiz Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Tokat, Sinop, Amasya ve Gümüşhane gibi iller kırmızı alan kategorisinde olmaları nedeniyle restoran ve kafeler açılmamış, pazar günü sokağa çıkma yasağı devam etmektedir. İkinci değerlendirmede kırmızı alana dönen iller kapatılmayıp, Karadeniz Bölgesinde kapatma ve yasaklar devam ettirildi. Karadeniz bölgesindeki illerimize, diğer illerden, özellikle de büyük şehirlerden ciddi miktarda kişi gelmektedir. Bu koşullar altında Karadeniz’deki illerin kırmızıdan çıkmasını nasıl bekleyebiliriz. Kırmızı olan her şehir açık iken, Karadeniz’deki illerin kapalı olmasını yetkililer nasıl izah ediyorlar merak etmekteyiz. Bizim bölgemiz unutuldu mu? Artık pandemi ile yaşamayı öğrenmemiz, tedbirleri ona göre alıp, esnafın üstündeki bu zor yükü rahatlatmalıyız. Bu koşullar altında hala renk durumuna göre kısıtlamalar sürdürülmemelidir.” diye konuştu.