ASKON Rize Şubesi İhracat İçin Moldova'da

ASKON Rize Şubesi İhracat İçin Moldova'da
Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON)'un Rize, Antalya ve Bursa şubelerinin işbirliğinde düzenlenen Moldova Türkiye Ekonomi Platformu gerçekleştirildi.

ASKON Rize Şubesi ile Antalya ve Bursa Şubesi işbirliğiyle düzenlenen Moldova Türkiye Ekonomi Platformu,  Moldova Cumhuriyeti Başkanı ve Moldova Cumhuriyeti Türk Büyükelçiliğinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi

Moldova Cumhuriyeti Büyükelçisi Gürol Sökmensüer, Moldova Cumhuriyeti Tarım Bakanı Ion Perju, Ticaret Odası Başkanı ve Moldovalı iş insanları ile ASKON üyesi Türk iş insanlarının katılımı ile gerçekleşti.

ASKON Şubelerinden platforma katılan 30'a yakın iş insanı ile Moldovalı iş insanlarının birebir görüşmeler yaparak, ürettikleri ürünleri birbirlerine tanıtma imkanı bulurken, ihracat yapılacak birçok ürün ile ilgili ticari anlaşmalar imzalandı.

ASKON Rize Şube Başkanı Recep Ali Karakoyun, tüm Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını dolayısıyla ülke ekonomilerinin durma noktasına geldiği ve ülkemizin de zor dönemlerden geçtiği, ihracatın daha da önemli hale geldiği bu dönemde ASKON Antalya, Bursa ve Rize Şubeleri olarak böyle bir ekonomik platformda olmanın ve ülkemize ihracat anlamında katkıda bulunmanın haklı gururunu yaşadıklarını kaydederek, "Moldovalı iş insanlarına Rize'mizin başta çayı olmak üzere buradan oraya ihraç edebileceğimiz ürünlerimizi tanıttık. İkili ticari ilişkiler kurmak için adımlar attık. Şube Gıda Başkanımız Mehmet Fatih Sarımehmet, Türkiye’de üretilen gıda ürünlerinin ihracatı üzerine görüşmeler yapıp anlaşmalar sağladı. Rize’nin ihracat rakamlarını üst seviyelere taşımak için elimizden geleni yapmaya gayret gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz. Moldova’da böyle kapsamlı bir ticari platformu gerçekleştirmemizde bizden desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey’e Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu Bey’e ASKON Genel Başkanımız Sayın Orhan Aydın Bey’e ve Moldova Cumhuriyeti Büyük Elçimiz Sayın Gürol Sökmensüer Bey’e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Aynı zamanda Gagauzya’da yaşayan soydaşlarımızı da ziyaret edip Gagauzya Başkanı İrina Vlah görüşme sağlayarak Türkiye olarak her zaman yanlarında olduğumuzu ilettik." dedi.

askon-rize-subesi-ihracat-icin-moldovadajpg-2.jpgaskon-rize-subesi-ihracat-icin-moldovadajpg-6.jpgaskon-rize-subesi-ihracat-icin-moldovadajpg-5.jpgaskon-rize-subesi-ihracat-icin-moldovadajpg-1.jpgaskon-rize-subesi-ihracat-icin-moldovadajpg-9.jpgaskon-rize-subesi-ihracat-icin-moldovadajpg-3.jpgaskon-rize-subesi-ihracat-icin-moldovadajpg-7.jpgaskon-rize-subesi-ihracat-icin-moldovadajpg-4.jpgaskon-rize-subesi-ihracat-icin-moldovadajpg-8.jpg