ASKON Rize’nin Deprem Bölgesi İçin İlk Yardım Tırı Yola Çıktı

ASKON Rize’nin Deprem Bölgesi İçin İlk Yardım Tırı Yola Çıktı
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Rize Şubesi Başkanı Recep Ali Karakoyun, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla ilk yardım tırının bölgeye ulaşmak üzere yola çıktığını söyledi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Rize Şubesi Başkanı Recep Ali Karakoyun, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından dernek üyelerine ihtiyaçlar konusunda çağrıda bulunduklarını kaydederek bu kapsamda toplanan yardımların bölgeye gönderileceğini kaydetti.

Bölgeye ilk etapta iki tır yardımın gönderileceğini ve ilk tırın yola çıktığını kaydeden Karakoyun, “Tırlarımızdan bir tanesi bölgede çay ve hazır çorba dağıtacak. Diğeri yardım malzemelerini götürecek. Battaniye ve yağmurluk ihtiyacımız var. Yardımsever üyelerimizden ve vatandaşlarımızdan Rize Gıda Toptancılar Sitesindeki yardım kampanyamıza destek vermelerini ve yardımları için 0541 516 45 63 numaralı telefonla iletişime geçmelerini talep ediyoruz.” dedi.

ASKON’un yola çıkan ilk tırında “100 koli makarna, 1000 adet yağmurluk, 700 adet battaniye, 50 adet yelek, 50 koli paket yiyecek, 50 koli meyve suyu, tuvalet kağıdı, 375 adet paket ekmek, 290 adet hazır çorba, 100 adet termal çorap, 1 palet stick şeker, 60 paket çocuk bezi, 1 palet ÇAYKUR çayı, 390 kg kuru çay, 50’şer adet ceket ve pantolon, 28 koli demlik poşet çay, 12 koli ahşap karıştırıcı, 10 çuval un, 72 bin adet sallama bardak çay, 23 bin 750 adet bardak su, 4 bin 32 adet 1.5 lt su, 2 palet helva, Jenaratör, çay kazanı, ısıtıcı, benek kıyafeti, polar, 1 palet zeytin, 1 palet bakliyat, 30 koli makarna, 1200 adet iş eldiveni olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum