Aslan Karabük'te 4 köşe

Aslan Karabük'te 4 köşe
Ligde Fenerbahçe'nin önünde liderliğini sürdüren Galatasaray, küme düşme hattından kurtulma mücadelesi veren Karabükspor'u deplasmanda Sneijder'in golü ile 1-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında lider Galatasaray, ikinci yarıda bulduğu golle deplasmanda Kardemir Karabükspor'u 1-0 yendi ve ligde üst üste dördüncü galibiyetini aldı. Sarı-kırmızılılar'a 3 puanı getiren golü, 52. dakikada Wesley Sneijder kaydetti. Bu sonuçla Sarı-kırmızılılar, ligde bitime 5 hafta kala maç fazlasıyla en yakın takipçisi Fenerbahçe'yle arasındaki puan farkını 7'ye yükseltti.

Geçen hafta ligde Mersin İdman Yurdu'nu da 3-1 geçen sarı-kırmızılılar iki doksan dakikaya çıktığı Real Madrid'den de 5 gol yemişti. Zorlu deplasmandan gol yemeden üç puanla evine dönen Galatasaray böylece bu sezon ligde 5. defa rakip takıma gol şansı vermedi.

Sarı-kırmızılılar yediği 30 golle Fenerbahçe ile birlikte ligin en az gol yiyen ve bulduğu 55 golle de en fazla rakip fileleri havalandıran takım durumunda.

G.Saray ligin 30. haftasında sahasında Yılmaz Vural'ın takımı Elazığspor'u ağırlayacak. Kardemir Karabükspor ise Mersin İdman Yurdu'nu evinde konuk edecek.

Karabükspor 0 - 1 Galatasaray

STAT: Necmettin Şeyhoglu

HAKEMLER: Mustafa Kamil Abitoğlu, Nihat Mızrak, Gökhan Memişoğlu

KARABÜKSPOR: Bora - Erdem, Deumi, Mabiala, Seric - İlhan Parlak, Yiğit, Birol (Dk. 73 Hakan Özmert), Lualua - Ahmet İlhan, Gökhan Ünal (Dk. 72 Bertul)

GALATASARAY: Muslera - Eboue, Semih, Gökhan Zan, Riera - Hamit, Melo, Selçuk, Sneijder (Dk. 86 Umut) - Drogba (Dk. 90+1 Yekta), Burak (Dk. 74 Emre Çolak)

GOL: Dk. 52 Sneijder (Galatasaray)

SARI KARTLAR: Seric, Birol, Deumi (Karabükspor) / Semih, Riera (Galatasaray)

MAÇTAN DAKİKALAR/ İLK YARI

6. dakikada Burak Yılmaz'ın yerden pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Emmanuel Eboue'nin yerden ortası kaleci Bora Körk'te kaldı.

21. dakikada Hamit Altıntop'un pası ile ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Sneijder topu sağına çektikten sonra şutunu çekti ancak top az farkla üstten dışarı çıktı.

28. dakikada Kardemir Karabükspor'da Lua-Lua'nın pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Ahmet İlhan'ın yerden çektiği şut kaleci Fernando Muslera'da kaldı.

İKİNCİ YARI

52. dakikada Drogba'nın pasıyla ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Sneijder, defansın müdahalesine rağmen yaptığı vuruşunda topu ağlarla buluşturdu: 0-1

56. dakikada Erdem, kazanılan serbest vuruşta topu İlhan Parlak gönderdi. Bu oyuncunun kafayla vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.

59. dakikada Melo'nun pasıyla ceza sahasına giren Burak'ın şutunda top yandan auta gitti.

64. dakikada Gökhan Ünal'ın ceza sahası dışından şutunda top kaleci Muslera'da kaldı.

76. dakikada Emre Çolak'ın ceza sahasına ortasında Drogba, kafayla vurdu ancak top üstten auta çıktı.

82. dakikada Hakan Özmert, sol kanattan getirdiği topu Lualua'ya aktardı. Bu futbolcunun geri pasında topla buluşan Hakan Özmert'in şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

85. dakikada Erdem'in sol kanattan ortasında arka direkte topla buluşan Ahmet İlhan'ın kafa vuruşunda top kaleci Muslera'da kaldı.