Aslankaya: Cemaat Söylemleri CHP'ye Zarar Verdi

Aslankaya: Cemaat Söylemleri CHP'ye Zarar Verdi
CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, CHP ile cemaatin istişare içerisinde olduğu yönündeki dedikoduların CHP’ye zarar verdiğini söyledi.

Rize’deki seçim sonuçlarını değerlendiren CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, CHP’nin ülke genelinde ve Rize’de oyunu arttırdığını söyledi.

Aslankaya, “Başbakan, Bakanlar ve milletvekillerinin baskıları, bürokratların baskıları bu sonuca mutlaka etki etmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2014 yılı seçim sonuçlarını değerlendirdiğimiz zaman Rize’de seçimlerden başarılı çıktık. 2009 seçimlerinde İl Genel Meclisi’nde 18 bin oy almıştık şimdi ise 25 binin üzerinde oy aldık. Yinede bu seçimde CHP olarak istediğimiz çalışmayı örgütlü olarak veremedik. Doğu ilçelerimizde oy oranımızı arttırırken batı ilçelerimizde tamamen tasfiye olduk. Sonuç olarak Rize’de yine Başbakan faktörü kazanmıştır" dedi.

Aslankaya, yaptığı açıklamada CHP ile cemaatin istişare içerisinde olduğu yönündeki söylemlerin partiye zarar verdiğini belirterek, “Genel Merkezin genel politikalarını eleştiremem. Ancak şöyle bir algı oluşturuldu. Kamuoyunda CHP ile Gülen cemaatinin istişare içerisinde olduğu konuşuldu. Ancak ben buna inanmıyorum. İster istemez bu dedikodu birileri tarafından üretildi. Kamuoyunda yayıldı. Bu da partiye zarar vermiştir. Çünkü CHP’nin zihniyeti hiçbir zaman Gülen cemaati ile ve diğer cemaatler ile ilişkilendirilemez" diye konuştu.