Asp İl Müdürlüğü Tarafından İftar Programı Düzenlendi

Asp İl Müdürlüğü Tarafından İftar Programı Düzenlendi
Hakkâri Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğü tarafından engelli, koruyucu, sosyal ekonomik destek alan fakir aileler ve İlimize göç eden aileler...

Hakkâri Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğü tarafından engelli, koruyucu, sosyal ekonomik destek alan fakir aileler ve İlimize göç eden aileler onuruna iftar yemeği verildi.

Hakkâri Evi bahçesinde düzenlenen iftar programına Vali Cüneyit Orhan Toprak, eşi Funda Toprak, Vali Yardımcıları Cüneyt Epcim ve Bekir Abacı, İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, ASP İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici, engelli, koruyucu ve sosyal ekonomik destek alan aileler ile Şırnak, Cizre ve Suriye'den göç ederek İlimize gelen aileler katıldı.

Vali Toprak, yakından ilgilendiği ailelerle sohbet ederek birlikte iftar açtı. İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani tarafından yapılan duanın ardından programda bir konuşma yapan Vali Cüneyit Orhan Tdprak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar programına katılan ailelere teşekkür etti.

Vali Toprak"Mübarek Ramazan ayında bu bereketli sofralarda sizlerle beraber olmak bizim için her zaman bir mutluluk ve sevinç vesilesidir. Gücümüzü artıran bir olgudur. Bu gece onuruna iftar verdiğimiz engelli ve aileleri için de birkaç kelime etmek istiyorum. Bütün toplumlarda olduğu gibi bizim toplumumuzda da doğuşta daha sonra meydana gelen kaza ve hastalıklardan dolayı engelli vatandaşlarımız bulunmaktadır. Buda gayet doğal bir toplumsal gerçektir. Şuanda engelli olanların yanında tabi kimseye temenni etmemekle birlikte birkaç gün sonra meydana gelebilecek hastalık veya kazalardan dolayı herkesin engelli olma potansiyeli bulunmaktadır. Onun için bu hayatımızın çok yakın bir gerçeğidir. Ben engelli kelimesini bile fazla buluyorum. Bu kelimeyi bile bu insanlarımıza söylemek istemiyorum açıkçası. Çünkü bu insanlarımız imkân ve fırsat verildiği zaman en güzel şekilde eğitim alan, üretime geçen çalışan başarılı olan insanlar ve kardeşlerimizdir. Devletimizde bu insanlarımızdaki bu potansiyeli harekete geçirebilmek için her zaman çaba içerisinde bulunmaktadır. İlimizde ve bütün Türkiye'de olduğu üzere evde bakım hizmetleri, danışmanlık hizmetleri, eğitim, spora katılım ve maddi yardım gibi her türlü desteği siz değerli vatandaşlarımıza sunmaktadır. Amacımız sizlerin de topluma katkı sunacak bir konumda bulunmanız, bizimle beraber her türlü etkinliğin içerisinde olmanızdır bugünde olduğu gibi. Bunun olmaması için hiçbir sebep de bulunmamaktadır. Artık dünyada ülkelerin gelişmişlik düzeyleri, gelişmişlik kriterleri engelli vatandaşlarına sunmuş oldukları imkânlarla doğru orantılı olarak gelişmektedir. Devletimizin amacı, hayatın her alanında kolaylaştırılması, tüketici değil üretici olarak toplumumuzun içerisinde yer almaları, okullarda, devlet dairelerinde hizmet alırken her aşamada engeli olmayan onlarla aynı fırsatta, aynı eşitlikte aynı kolaylıkta hayatlarını devam ettirebilmelerini sağlamaktır. Tabi sadece devlette diyemeyeceğiz. Toplumda bu duyarlılığı göstermek durumundadır. Bizim toplumumuz bu konularda çok duyarlıdır. Elinden gelen her türlü yardımı göstermektedir. Onun için devlet ve toplum olarak hepimiz el birliği içerisinde vatanımıza, milletimize faydalı birer birey olmak için tüm engelleri hep beraber aşacağız inşallah" şeklinde konuştu.

Vali Toprak, İstanbul'da meydana gelen kalleşçe saldırıyı da kınadığını ifade ederek hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Vali Toprak, "İnşallah hep beraber birlik içerisinde mutluluk, huzur, kazasız, belasız günler geçirmemizi ve milletimizi, memleketimizi daha yukarı noktalara hep birlikte götürmemizi temenni ediyorum. Ben koruyucu ailelerimize de bu ulvi görevlerinden dolayı bu şefkatlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bizler her türlü sorununuzda devlet olarak Valilik olarak yanınızda olduğumuz belirtmek istiyorum" dedi.

ASP İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici ise, düzenledikleri iftar programına katılan ailelere teşekkür ederek kendilerine her türlü desteği sağlayan Hakkari Valisi Sayın Cüneyit Orhan Toprak'a şükranlarını sundu.

Program, ailelere ve çocuklarına çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

Kaynak:IHA