Aspendos-Termessos Etabını Riccardo Zoidl Kazandı

Aspendos-Termessos Etabını Riccardo Zoidl Kazandı
23 ülkeden 29 takım ve 173 sporcu ile başlayan Tour of Antalya’da sona gelindi. Bugün koşulan 101.6 kilometrelik Aspendos-Termessos tırmanış etabını Team Felbelmayr Takımı’ndan Riccardo Zoidl 2 saat 24 dakika 37 saniye ile kazandı.

Aspendos-Termessos arasında koşulan etap bir yerde bisikletçileri iki tarihi kent arasında yolculuğa çıkardı. 101.6 kilometrelik tırmanma parkuru ayrıca pedallara güç, hırs ve mücadelenin yanında bir de görsel şölen sundu. Tüm Akdeniz’in en iyi korunan Roma dönemine ait tiyatrosuna sahip Aspendos insanı büyüleyen heybetli duruşu ile herkesi tarihin derinliklerine götürdü. Antalya’ya 34 kilometre mesafedeki doğal park olan Güllük Dağı’nın batı tarafında 1050 metre yükseklikte kurulan Termessos ise Türkiye’nin en önemli antik kentlerinden biri olma özelliğini koruyor. Termessos dört bin iki yüz kişilik tiyatrosu ve kalıntıları ile çok geniş bir alana yayılmış vaziyette ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor. Özellikle yabancı sporcular tırmanmadan sonra yorgunluklarına aldırmayıp tarihi kentte kısa gezintiler yaptı.

11-022.jpg

143 SPORCU START ALDI

Saat 10.30’da Aspendos Antik kentinde Serik Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı’nın damalı bayrağı sallamasıyla start alan 143 sporcu zorlu etaba başladı.

DÖRT SPORCU KAÇTI

FARK AÇILIYOR

Serik Kavşağı geçilirken ilk kaçış grubu oluştu. Dört sporcu ön grubu oluşturup arayı 1 dakika 45 saniye açtı. Minsk Cycling Takımı’ndan Yauhen Sobal, Tartoletto Isorex Takımı’ndan Maxime De Poorter, AC Bloc CT Takımı’ndan Martin Pluto ve Giotti Victoria Takımı’ndan Emil Dima arayı açıp gittikçe artan bir tempo ile 2 dakika 35 saniyeye taşıdı. 35’inci kilometre böyle geçildi. Kurşunlu kavşağına yaklaşılırken fark daha da açıldı. Yeni zaman farkı 3 dakika 5 saniye olarak anons edildi.

LONARDI PELOTON’DA KALDI

42’inci kilometrede fark 3 dakika 40 saniyeye kadar çıktı. Bu arada Genel Ferdi Klasman’da birinci durumda bulunan Giovanni Lonardi‘nin Peloton’un ön grubunda pedal bastığı bilgisi verildi.

SPRİNT PRİMİ SONUÇLARI

Etabın 52’inci kilometresinde gerçekleşen sprint primi şu sporcular arasında dağıldı.

1-AC Bloc CT Takımı’ndan Martin Pluto, 2- Tartoletto Isorex Takımı’ndan Maxime De Poorter, 3-Minsk Cycling Takımı’ndan Yauhen Sobal. Prim kapısı geçildikten sonra zaman farkında düşüş başladı. Yeni zaman farkı 3 dakika oldu. 65’inci kilometre bu pozisyonda geçildi.

000-016.jpg

DOĞAL GÜZELLİKLER PRİM SONUÇLARI

81’inci kilometrede doğal güzellikler prim kapısı geçildi. Sonuçlar şu şekilde oldu. 1- Tartoletto Isorex Takımı’ndan Maxime de Poorter, 2- AC Bloc CT Takımı’ndan Martin Pluto, 3- Giotto Victoria Takımı’ndan Filutas.

Kapı geçildikten sonra yeni zaman farkı 2 dakika 40 saniye olarak verildi. Kepez kavşağından sonra 1050 metreye tırmanmaya başlayan sporcular kıyasıya bir mücadeleye başladı. Haliyle tırmanış bisikletçileri avantajlı bir pozisyon bulabilmek için olanca güçleriyle pedal basmaya devam etti ve grupta iyice parçalandı. Finişe 1 kilometre kala 5 sporcu atak yaptı. Riccardo Zoidl finişi ilk geçen sporcu oldu. İkinciliği Israel Start UP Nation Takımı’ndan Matteo Badilatti aldı. Üçüncü de Canyon DHB Takımı’ndan Max Stedman oldu.

TOUR OF ANTALYA YARIN SONA ERİYOR

Perşembe günü başlayan Tour Of Antalya yarın koşulacak 136.8 kilometrelik Side-Antalya etabı ile son bulacak ve yarışın Genel Ferdi Klasmanda şampiyonu belli olacak.

GRAN FONDO YARIŞI VE KADINA ŞİDDET TEMALI FARKINDALIK SÜRÜŞÜ YAPILACAK

Tour Of Antalya’nın son gününde 61 Kilometrelik kısa ve 97 kilometrelik uzun parkurları kapsayan AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum yarışı da düzenlenecek. Organizasyon kapsamında “Kadına Karşı Şiddete Son” temalı farkındalık sürüşü de gerçekleştirilecek.

AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum’un programı ise şu şekilde:

08.00-AKRA Gran Fondo Antalya Powered by AG tohum uzun parkur startı (Erdal İnönü Parkı)

08.30-AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG tohum kısa parkur startı (Erdal İnönü Parkı)

14.00 Kadına Karşı Şiddete Son Farkındalık Sürüşü (TerraCity AVM)