Assistt ile Rize İşkur 60 Kişilik Protokol İmzaladı

Assistt ile Rize İşkur 60 Kişilik Protokol İmzaladı
Türkiye İş Kurumu Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile AssisTT Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri A.Ş. arasında düzenlenecek kursla 60 kişinin iş sahibi olacağı kursun protokolü imzalandı.

Rize İşkur binasında düzenlenen protokol imza törenine Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kiraz ile AssisTT Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri A.Ş. adına İnsan Kaynakları Uzman Yardımcısı Rize İl Sorumlusu Nevzat Yılancı katıldı.

Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne Rize AssisTT’te çalışmak için iş başvurusunda bulunan 481 kişiden, AssisTT’in ihtiyacı dolayısıyla Assistt tarafından yapılan sözlü ve yazılı sınav sonucu 60 asil, 16 yedek kişi belirlenerek bu kişiler kursa tabi tutulacak. Kurs sonunda ise ilk etapta 30 kişi, zaman içerisinde ise geri kalan tüm kursiyerler iş sahibi olacak. Protokol Assistt'de görev alacak müşteri hizmetleri uzmanlarının; diksiyon, hitap, özgüven konularında eğitim almalarını kapsıyor.

Türkiye İş Kurumu Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kiraz, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, AssisTT Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri A.Ş. ile İŞKUR arasında yapılan protokolle 60 kişinin iş sahibi olacağını kaydetti.

Kiraz, “13’ü erkek, 47’si bayan asil kursiyerler ile 7’si erkek, 9’u bayandan oluşan yedek kursiyerlerin 26 Haziran ile 2 Ekim 2013 tarihleri arasında 68 gün kursa tabi tutulacak. Kurs sonunda ise sınavı geçen kursiyerler arasında ilk etapta en az kursiyerlerin %50’si (30 kişi) zaman içerisinde ise tamamı işe yerleştirilecek.” dedi.

Kiraz, assistt ile yapılan protokolün hem assistt'e hem iş kurumuna hem de kursiyerlere hayırlı olması talebinde bulundu.

nevzat-yilanci-hasan-kiraz-protokol-imza-toreni.jpg

AssisTT Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri A.Ş. İnsan Kaynakları Uzman Yardımcısı Rize İl Sorumlusu Nevzat Yılancı, ise yaptığı açıklamada, Rize AssisTT’te 260 personelin görev aldığını ve 2011 yılından itibaren hizmet verdikleri Rize’de bugüne kadar 150 dolayında personelin çeşitli nedenlerle iş akitlerini sona erdirdiğini kaydederek kurumun personel ihtiyacını karşılamak için Türkiye İş Kurumu Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile protokol çalışması yaptıklarını açıkladı.

Açıklamaların ardından taraflar arasında protokol sözleşmesi imzalandı.