Atakaş Hatayspor'un Rizeli Sportif Direktörü Taner Savut İ̇zmir’de Son Yolculuğuna Uğurlandı

Atakaş Hatayspor'un Rizeli Sportif Direktörü Taner Savut İ̇zmir’de Son Yolculuğuna Uğurlandı
"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay'da enkaz altında kalan Atakaş Hatayspor'un Rizeli Sportif Direktörü Taner Savut'un cenazesi toprağa verildi.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen büyük depremde Hatay'da sitenin enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Atakaş Hatayspor’un Sportif Direktörü Taner Savut, İzmir'de Hacı Fatma Tatari Camii’nde düzenlenen cenaze törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Atakaş Hatayspor'un Ganalı futbolcusu Christian Atsu'nun da vefat ettiği Hatay'ın Antakya ilçesindeki Rönesans Rezidans’ta oturan ve rezidansın enkazında yapılan arama ve kurtarma çalışmaları sırasında geçtiğimiz günlerde Atsu'nun cansız bedenine ulaşılırken Taner Savut'a ise ulaşılamamıştı. Adana'daki bir hastanede Taner Savut'a benzeyen kişinin olduğunun öğrenilmesinin ardından Savut'un ağabeyi Ali Savut, Adana'ya giderek DNA örneği verdi. Sonuçların çıkmasından sonra Taner Savut’un cenazesi Adana'dan İzmir'e getirildi.

Savut için İlahiyat Fakültesi Hacı Fatma Tatari Camisi'nde ikindi vakti cenaze namazı kılındı. Cenazeye Savut'un kardeşi Ali Savut ve akrabalarının yanı sıra Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, teknik direktörler Serkan Özbalta, Mehmet Altıparmak, Turgay Altay, Hamza Hamzaoğlu, Erol Bulut, Ufuk Kahraman, Şakir Özkayımoğlu, Levent Kartop, Bilal Kısa, Hasan Çavuşoğlu, futbolcular ve Savut'un arkadaşları ile yakınları katıldı.

Namazın ardından cenaze arabasına konulan Savut'un cenazesinin yanına gelen anne Sema Savut, oğluna hakkının helal ettiğini söyleyerek vedalaştı.

- Taner Savut'un futbol kariyeri

Futbol hayatına İzmirspor'da başlayan Taner Savut, Fenerbahçe, Göztepe, Alanyaspor, Sakaryaspor, Siirtspor ve Tokatspor'da mücadele ettikten sonra futbolu bıraktı.

48 yaşında vefat eden Taner Savut, Alanyaspor, Manisa FK ve Hatayspor'da sportif direktör olarak görev aldı.

Sakaryaspor'da forma giydiği dönemde Savut'un da yer aldığı Sivasspor deplasmanına giden takım otobüsü Yozgat'ın Akdağmadeni yakınlarında şarampole yuvarlanmıştı. Savut, 6 kişinin vefat ettiği kazada yaralanmıştı.

atakas-hataysporun-rizeli-sportif-direktoru-taner-savut-izmirde-son-yolculuguna-ugurlandi-1.jpgatakas-hataysporun-rizeli-sportif-direktoru-taner-savut-izmirde-son-yolculuguna-ugurlandi-2.jpgatakas-hataysporun-rizeli-sportif-direktoru-taner-savut-izmirde-son-yolculuguna-ugurlandi-3.jpgatakas-hataysporun-rizeli-sportif-direktoru-taner-savut-izmirde-son-yolculuguna-ugurlandi-4.jpgatakas-hataysporun-rizeli-sportif-direktoru-taner-savut-izmirde-son-yolculuguna-ugurlandi-5.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.